Fòrum La Toja

Edmundo González tornarà a Veneçuela el 10 de gener a reclamar la presidència

El líder opositor demana ajuda al Govern perquè es respecti la sobirania popular 

Espanya donarà protecció consular als dos espanyols detinguts

Edmundo González tornarà a Veneçuela el 10 de gener a reclamar la presidència
1
Es llegeix en minuts
Mateo G. Triñanes Miguel Ángel Rodríguez

La mateixa setmana en què va demanar oficialment l’asil polític a Espanya, segons va confirmar ahir el ministre d’Exteriors, José Manuel Albares, el candidat opositor veneçolà, Edmundo González, va comparèixer en el Fòrum La Toja per agrair a Espanya la seva acollida, únicament "temporal", i demanar la contribució de l’Executiu de Pedro Sánchez "perquè a Veneçuela es respecti la sobirania popular expressada a les urnes el 28 de juliol passat". El líder opositor veneçolà va anunciar que el 10 de gener vinent tornarà al seu país per prendre possessió com a president i va reclamar el suport del Govern espanyol per assumir aquest càrrec.

"El 10 de gener és la data que constitucionalment està prevista per a la presa de possessió i jo aspiro que la voluntat popular de vuit milions de veneçolans s’acrediti aquell dia", va dir González en la seva primera intervenció pública des que va arribar a Espanya.

"Volem rescatar la nostra normalitat democràtica", va afegir l’opositor, que en aquesta tasca va demanar l’ajuda dels espanyols, en un missatge que podria entendre’s com un dard a Pedro Sánchez, el Govern del qual no l’ha reconegut com a president electe de Veneçuela. "Espanya, que va aconseguir recuperar-se d’aquesta mena d’amargor, que en algun moment va viure en carn pròpia, avui no pot ser indiferent. Per això demano a aquest país lliure, democràtic i plural, plenament integrat a la comunitat europea, tot el que pugui fer, conjuntament amb la pressió combinada internacional, perquè a Veneçuela es respecti la sobirania popular", va acabar amb l’aplaudiment de tots els presents.

Confirmació d’Albares

Notícies relacionades

Albares va anunciar ahir que l’opositor veneçolà ha sol·licitat asil polític de manera oficial a Espanya aquesta mateixa setmana. A més, va informar també que el règim de Nicolás Maduro ha enviat una nota al Govern d’Espanya per manifestar que poden exercir l’"oportuna protecció consular" davant els dos espanyols detinguts a mitjans de setembre per la seva presumpta implicació en un complot per desestabilitzar l’Executiu veneçolà.

Davant la comissió d’Exteriors del Congrés dels Diputats, Albares va carregar contra l’"ús partidista i politiquer" que està fent el PP amb la situació a Veneçuela. "La decisió d’Edmundo González de sol·licitar asil ha sigut personal, lliure i seva", va sentenciar.