Reunió

Illa i Larrosa acorden la construcció de 250 pisos a Lleida

Illa y Larrosa en el Palau de la Generalitat

Illa y Larrosa en el Palau de la Generalitat / Govern

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Generalitat, Salvador Illa, i l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, van pactar ahir construir 250 pisos en solars municipals cedits, així com accelerar el Pla Director Urbanístic (PDU) de Torreblanca, que generarà més de 1.000 hectàrees de terreny industrial i logístic. En la reunió celebrada al Palau de la Generalitat, Larrosa va posar a sobre de la taula diferents projectes i reivindicacions de la Paeria, entre els quals destaca el reconeixement de Lleida com a municipi de gran població, una mesura que permetria guanyar "sobirania institucional", i "modernitzar" el consistori i que des del Govern veuen amb "bons ulls", si bé encara s’ha de concretar.

Després de la reunió, Larrosa i el conseller de la Presidència, Albert Dalmau, van comparèixer per donar compte de la reunió, de la qual l’alcalde va sortir "content, per no dir eufòric", per l’acollida del Govern a les propostes presentades. L’alcalde de Lleida va posar a disposició del Govern un paquet de solars municipals per construir fins a 250 habitatges protegits "de manera immediata" a través de l’Incasòl, va dir Dalmau, que també va destacar que la Paeria té diferents projectes urbanístics que, de cara al futur, podrien permetre fer fins a 2.000 nous habitatges.

Ampliació de la Fira

Notícies relacionades

Així mateix, el Govern es va comprometre a "accelerar tots els tràmits possibles" per tirar endavant el PDU de l’àmbit de Torreblanca, que permetrà generar més de 1.000 hectàrees de sòl industrial. "Pot ser un bon espai perquè grans empreses del sector agroindustrial acabin decidint fer les inversions en el nostre territori i perquè no ho facin fora del país, com està passant", va destacar l’alcalde.

També en l’àmbit del desenvolupament econòmic, la Generalitat va traslladar el seu desig de poder treballar i col·laborar amb l’ampliació de la Fira de Lleida.