Audiència Nacional

Imputada la cúpula d’Interior de Rajoy per l’espionatge a Podem

El jutge cita a declarar l’exsecretari d’Estat de Seguretat, l’ex número dos de la Policia i quatre comandaments més del cos

Imputada la cúpula d’Interior de Rajoy per l’espionatge a Podem

C. G.

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz ha citat a declarar com a imputats l’exsecretari d’Estat de Seguretat Francisco Martínez, l’ex número dos de la Policia Eugenio Pino i quatre comandaments policials més durant el Govern de Mariano Rajoy en la causa oberta per la querella interposada per Podem al considerar que la seva formació i nombrosos membres van ser víctimes d’investigacions prospectives, alienes al control judicial, amb el PP en el poder.

Notícies relacionades

En una providència, el magistrat cita per al 28 d’octubre Francisco Martínez i el comissari Enrique García Castaño, si bé aquest últim serà difícil que acabi compareixent, ja que va quedar eximit pel seu estat de salut de qualsevol responsabilitat en el cas Tàndem, en el qual s’investiguen les clavegueres policials i en el qual el principal imputat és l’excomissari José Manuel Villarejo.

El dia 29 està previst que declari qui era el director adjunt de la Policia, l’única persona que ha sigut condemnada per un episodi de l’operació Catalunya, en concret per la introducció d’un pendrive d’origen dubtós en el cas Pujol. Aquell dia també està citat l’inspector José Ángel Fuentes Gago. El 6 de novembre ho faran els comissaris Andrés Gómez Gordo i l’excap d’Informació Germán Rodríguez Castiñeira. La querella que va interposar Podem pels delictes d’organització criminal, apoderament i revelació de secrets i falsedat documental incorporava 23 converses per WhatsApp que Martínez va intercanviar amb altres imputats en la trama Kitchen.