Helena Solà

Primera dona aspirant a presidir ERC en 93 anys

Alfred Bosch, Helena Solà y Gabriel Fernàndez en la presentació de Foc Nou.

Alfred Bosch, Helena Solà y Gabriel Fernàndez en la presentació de Foc Nou. / Blanca Blay / Acn

1
Es llegeix en minuts
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les primàries d’ERC del 30 de novembre tindran una aspirant a la presidència del partit que serà dona. Ahir es va presentar en societat la candidatura Foc Nou i, sorpresa, no la liderarà l’exconseller Alfred Bosch com tothom havia previst. Finalment, Bosch serà el número dos del projecte, que estarà encapçalat per Helena Solà, actual consellera nacional de la formació.

Notícies relacionades

La de Foc Nou era l’última de les quatre candidatures que havien anunciat la voluntat de presentar-se a les primàries i que faltava per presentar-se. Ho va fer ahir des del barri barceloní del Born i el seu primer missatge va ser el mer anunci de Solà com a cap de files. "És un honor i una responsabilitat ser la primera dona, i també és una anomalia. Vull ser la primera dona per trencar motllos", va afirmar l’aspirant.

Solà (Barcelona, 1976) és professora de primària i anglès. Té experiència en el sector privat de product manager a PharmaNord i a l’escola d’idiomes Brighton de Sabadell. També té trajectòria pública com a portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Cerdanyola (2011-2023) i com a primera tinenta d’alcaldia (2016-2019).