Carta a l’ANC

Trapero defensa l’ús de gas pebre durant la fuga de Puigdemont

Trapero defensa l’ús  de gas pebre durant la fuga de Puigdemont
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El director dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, avala que la policia utilitzés gas pebre per evitar l’accés "descontrolat" d’un grup d’independentistes al parc de la Ciutadella el dia de la investidura de Salvador Illa, després de la fugida de Carles Puigdemont, davant les seves "accions violentes".

Notícies relacionades

Així ho sosté el director polític dels Mossos en un carta dirigida als responsables de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que van demanar explicacions a la Conselleria d’Interior, ara en mans de la socialista Núria Parlon, per l’ús de gas pebre en aquell dispositiu. L’ANC, disconforme amb aquesta resposta, ja ha avançat que demanarà una reunió presencial amb el cap dels Mossos.

Trapero, que quan el 8 d’agost es va celebrar la investidura d’Illa encara era responsable de la Divisió d’Avaluació de Serveis (DONES) dels Mossos, apunta que les motivacions policials per les quals es "justifica" l’ús del gas pebre aquell dia són que la línia que havien fixat els antiavalots per evitar l’accés al parc de la Ciutadella va rebre "nombroses empentes" per trencar-la per persones que volien accedir "massivament" a l’interior.