El PSOE i Junts pacten citar Puigdemont i Rajoy per l’atemptat del 17A

El PSOE i Junts pacten citar Puigdemont i Rajoy per l’atemptat del 17A

David Zorrakino / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La comissió d’investigació del Congrés sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils el 17 d’agost del 2017 ja té una primera llista de compareixents acordats. El PSOE ha pactat amb Junts, el principal promotor d’aquesta comissió, demanar explicacions a una trentena de persones, entre les quals hi ha l’expresident del Govern Mariano Rajoy; l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont; l’actual director dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i l’excomissari José Manuel Villarejo.

Notícies relacionades

En un gest per bastir ponts amb la formació postconvergent, els socialistes van activar fa unes setmanes aquesta comissió, una de les condicions que va posar Junts sobre la taula l’estiu passat per investir Pedro Sánchez. Ahir, el PSOE continuava en aquesta línia d’estrènyer les relacions amb Junts, acordant una llista de compareixents que fa tan sols uns mesos va ser impossible pactar, fet que va causar el bloqueig de la comissió d’investigació.

Des de l’inici, els postconvergents han reclamat el dret a saber "la veritat i les implicacions derivades dels atemptats" i "aclarir els que van ser els presumptes responsables polítics o de qualsevol altra índole".