Aliança Catalana defensa practicar la "islamofòbia"

Aliança Catalana defensa practicar la "islamofòbia"
1
Es llegeix en minuts
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aliança Catalana, el partit d’extrema dreta independentista, va debutar ahir en un debat de política general al Parlament i ho va fer competint amb Vox en discurs antiimmigració. La seva líder parlamentària, l’alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, va arribar a defensar que en la societat catalana actual "els valors occidentals estan amenaçats" i que, davant aquesta situació, "la islamofòbia es converteix en un deure". Aliança Catalana va aconseguir representació parlamentària per primera vegada en les últimes eleccions catalanes amb dos diputats.

Notícies relacionades

D’un torn de mitja hora, un terç de la seva intervenció es va centrar a descriure una Catalunya en risc de supervivència per la presència de migrants: "Venen a refundar el Marroc, el Senegal o Colòmbia per sobre de la nostra llar i pagant tots nosaltres". També va qüestionar que els migrants irregulars siguin atesos en hospitals i acollits per l’escola pública i va definir l’islam com una religió amb aspectes "misògins i pederastes".

El que diferencia Aliança Catalana de Vox és el seu discurs sobre Catalunya. En aquest punt va qüestionar que el Govern aconsegueixi una millora del finançament singular per a la Generalitat –"Catalunya i Espanya són dues peces d’un trencaclosques diferent"– i va defensar la independència com l’única manera de millorar el benestar social, però també identitari, de Catalunya.

Temes:

Govern Vox