Reforma legal

Barons del PP demanen dimissions per la llei que beneficia presos d’ETA

Feijóo sospesa l’impacte de l’error mentre que el líder del PSOE apunta a un cap de l’oposició que "no decideix res" sense l’aprovació d’Ayuso

Barons del PP demanen dimissions per la llei que beneficia presos d’ETA
1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

La tensió dins del PP continua creixent pels errors comesos pel grup parlamentari del Congrés al recolzar per error una reforma legal que escurçarà condemnes a presos d’ETA. El partit és un cúmul de crítiques i peticions de canvis urgents en el funcionament intern per reparar els problemes que han fet que el PP es llenci aquesta pedra sobre la seva pròpia teulada.

Un baró amb molt pes en el partit creu que Alberto Núñez Feijóo, com a mínim, haurà de reestructurar el grup parlamentari. Dos barons més consideren que els membres del comitè de direcció del grup són els últims responsables i que les dimissions haurien de localitzar-se en aquest nucli. En aquest comitè de direcció hi ha, entre d’altres, el portaveu, Miguel Tellado, home de confiança de Feijóo des de la Xunta de Galícia, i Cayetana Álvarez de Toledo, que es va guanyar la confiança del líder dels conservadors, igual que abans va havia fet amb Mariano Rajoy i Pablo Casado (va acabar malament amb els dos). En canvi, dos presidents autonòmics més del PP consultats per aquest diari descarten, en canvi, possibles dimissions i miren a Pedro Sánchez, que és qui consideren que ha de deixar el càrrec per permetre que els etarres convalidin condemnes complertes a l’estranger.

Notícies relacionades

La compareixença de Pedro Sánchez ahir per parlar d’immigració havia sigut demanada pel PP. No obstant, el líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo, va parlar ben poc sobre aquest assumpte durant la seva intervenció, mentre que va posar el focus en la reforma legal mandatada per la UE que comportarà també beneficis per a més de 40 presos etarres.

Per Sánchez, el canvi d’actitud de Feijóo sobre la reforma legal a l’adonar-se de les seves conseqüències demostra que el líder dels conservadors no dona la talla i que es troba lligat de mans per la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. "Una de dos", va dir el president: o Feijóo ignora el contingut de les normes que recolza, o bé ho sap, però després, al veure la reacció en els mitjans, "es fa enrere, sobreactua i endossa la responsabilitat als socialistes". "No hi ha rebaixa de condemnes", va afegir Sánchez, que va tornar a rebutjar la retirada de la llei.