Els Comuns situen els pressupostos com a test del pla de vivenda

Els Comuns situen els pressupostos com a test del pla de vivenda
1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Per als Comuns, la "música" del pla de vivenda anunciat per Illa "sona bé", però adverteixen que estaran atents a la partitura. A l’espera de veure’n la lletra petita i partint d’una sintonia evident, van advertir que els pressupostos del 2025, en aquests moments en negociació, seran la "prova de foc" del rumb que pren i de si compleix o no amb el que es va acordar en la seva investidura. Ara bé, van exigir més mà dura contra els que facin negoci amb la vivenda saltant-se la llei, motiu pel qual van demanar que el Govern posi en marxa el règim sancionador per a qui incompleixi amb els preus i espremi les competències de la Generalitat per regular els lloguers de temporada.

Notícies relacionades

El portaveu dels Comuns, David Cid, encarregat de la intervenció per l’absència de Jéssica Albiach per motius de salut, va treure pit que el president posi en l’epicentre del mandat la carpeta de vivenda escoltant-los a ells "més que a la ministra d’Habitatge" del Govern, Isabel Rodríguez. "En vivenda cal fer de tot i el màxim possible, però també posar límits als que fan negoci amb aquest dret", va sentenciar.

Cid va criticar al president que en la seva primera intervenció en el debat de política general no fes menció al turisme i li va etzibar que "serà jutjat com a president" per si compleix en matèria de vivenda i de Rodalies, no per si aconsegueix impulsar l’ampliació de l’aeroport del Prat.