Compareixença al Congrés

Sánchez exigirà més ajuda a la UE per reforçar el control migratori

El president del Govern acusa el PP i Vox de promoure l’"odi" i demana "triar entre ser un país obert i pròsper o un de tancat i pobre"

Sánchez exigirà més ajuda a la UE per reforçar el control migratori
1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Pedro Sánchez va fer servir ahir la seva compareixença sobre migració per desmuntar les "notícies falses" del PP i de Vox, que, segons el president del Govern, generen "odi" perquè "la por els obri les portes que les urnes els van negar". El cap de l’Executiu va fer diversos anuncis en aquest àmbit. Un pla d’integració que es coneixerà en les pròximes setmanes. La imminent reforma del reglament d’estrangeria per agilitzar-ne els tràmits, que anirà al Consell de Ministres el mes vinent. I la petició a la Comissió Europea perquè avanci un any l’aplicació del pacte migratori, aquest 2025 en lloc del 2026. Però la majoria de la seva intervenció en el Congrés va estar centrada en la idea que la immigració "ordenada i legal" és indispensable per a la bona marxa de l’economia. No es tracta només d’una qüestió moral, va insistir Sánchez.

Notícies relacionades

"Està en joc la sostenibilitat de l’Estat del benestar. Espanya ha de triar entre ser un país obert i pròsper o un país tancat i pobre", va dir Sánchez. El debat es produeix en un moment delicat. La immigració, segons el baròmetre de CIS, és la principal preocupació dels espanyols. Alhora, dissabte passat el PP va donar per "suspeses" les converses amb el Govern per reformar la llei d’estrangeria i establir el repartiment obligatori entre autonomies dels menors estrangers no acompanyats, arran de la complicada situació de les Canàries. El motiu que van esgrimir els populars va ser que l’Executiu s’havia negat a l’ajuda de la UE, una afirmació que Sánchez va negar. "Vostès es van aixecar de la taula utilitzant com a excusa una notícia falsa", va acusar Sánchez al partit de Feijóo.

El cap de l’Executiu s’ha compromès a "exigir" en el pròxim Consell Europeu més "implicació". Amb tot, ha criticat als populars que "és difícil exigir solidaritat a la Unió Europea quan no la tenim al nostre país". Després d’això els va reclamar assumir la seva "responsabilitat" per "aprovar d’una vegada la reforma de la llei d’estrangeria" per fer obligatori el repartiment a les comunitats autònomes dels menors migrants que arriben per la frontera sud.

Temes:

Govern Vox