Vox apunta a una Catalunya "islamitzada" i "cada cop menys catalana"

Vox apunta a una Catalunya "islamitzada"  i "cada cop menys catalana"
1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El líder de Vox al Parlament, Ignacio Garriga, va acusar el president, Salvador Illa, d’estar patrocinant una Catalunya "islamitzada" i "cada vegada més menys catalana i més insegura", mentre converteix la Generalitat en la "casa comuna del separatisme". Així ho va afirmar Garriga durant el debat de política general, en el qual va criticar l’acord entre el PSC i ERC per a un nou model de finançament, ja que assegura que busca "trencar la caixa única i la igualtat de tots els espanyols". Però, més enllà d’aquest debat, el líder de l’extrema dreta va buscar la confrontació amb el Govern entrant en el cos a cos en matèries com la immigració i la seguretat.

Notícies relacionades

"Per a nosaltres no millora gens una cultura que anomena putes les nostres dones per posar-se colònia. No els volem aquí", va manifestar Garriga, després de demanar deixar de donar ajudes als nouvinguts i exigir entregar-los "bitllets de tornada" als seus països d’origen. L’afirmació va obligar el president, que havia defensat que la integració de la immigració "enriqueix i millora" la identitat, a elevar el to. "Les dones no són seves ni de ningú, són d’elles mateixes. Protegir les dones és reconèixer la violència masclista", va etzibar.

A més, Illa va acusar Vox d’aportar dades "falses i enganyoses" per relacionar el fenomen de la migració amb la seguretat i ha assegurat que Catalunya té "el percentatge més alt de persones migrants que treballen i aporten a la societat".