Reunió d’urgència

Feijóo convoca la cúpula del PP davant les revelacions que assetgen Ábalos

El comitè de direcció dels populars se cita avui davant la "gravetat de la situació"

El PP també apunta cap a Armengol i li atribueix «confiança amb els caps de la trama»

Feijóo convoca la cúpula del PP davant les revelacions que assetgen Ábalos
2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha convocat d’urgència avui la cúpula del PP per donar resposta a les noves revelacions policials del cas Koldo que assetgen l’exministre José Luis Ábalos. La secretària general, Cuca Gamarra, i els vicesecretaris es reuniran a les onze a la seu de Gènova davant la "gravetat de la situació" en que veuen el Govern central i el PSOE.

Els populars fan aquesta reunió normalment els dilluns al matí, però aquesta setmana ja sabien que no es faria perquè Feijóo té reunions amb empresaris i sindicats per presentar-los la seva llei de conciliació. El pla era traslladar-la a la tarda i sense la típica roda de premsa posterior. No obstant, el terratrèmol que ha suposat l’informe de la Guàrdia Civil que acorrala Ábalos ha portat el principal partit de l’oposició a avançar el comitè en el dia d’avui i que Gamarra atengui els mitjans al finalitzar la reunió per posar imatge a la indignació del PP. Feijóo, a la recepció al Palau Reial d’ahir, va dir que la situació per a l’Executiu és "incontrolable" i va exigir a Sánchez explicacions profuses sobre l’afer.

La convocatòria d’urgència es produeix després d’una setmana en què en el PP va anar in crescendo la tensió interna pel suport, per negligència, a la reforma legal que permet als presos acumular les penes complertes a altres països i que podria beneficiar reus de l’extinta ETA. El malestar va arribar fins a tal punt que hi va haver crítiques i peticions de canvis urgents en el funcionament intern del partit i dimissions. No obstant, les noves informacions del cas Koldo han relegat la crisi interna i han permès a Feijóo canviar el focus.

"Mentides flagrants"

Notícies relacionades

En un comunicat, el PP fa un llistat dels motius pels quals consideren que cal reaccionar amb celeritat. Des que la investigació policial apunta que hi va haver empresaris "portant bosses de diners a la seu del PSOE", fent-se ressò d’una informació de The Objective a les "mentides flagrants" que atribueixen al president Pedro Sánchez sobre l’arribada a Espanya de la vicepresidenta de Veneçuela, Delcy Rodríguez, que va rebre Ábalos.

Els conservadors fan referència també als indicis que comissionistes haurien "regalat xalets" al també exministre de Transports, així com pagat un pis a la seva parella durant més de dos anys i a guàrdies civils "comprats pel porter d’un prostíbul ascendit a principal assessor d’un dels ministeris amb més pressupost del Govern d’Espanya", amb referència a Koldo García. Els populars apunten, a més, cap a la presidenta del Congrés i expresidenta de les Balears, Francina Armengol, a qui atribueixen "confiança amb els caps de la trama" pels missatges que li va enviar l’exassessor d’Ábalos; i al ministre de Política Territorial i expresident de les Canàries, Ángel Víctor Torres, per enviar els telèfons dels seus consellers de Sanitat durant la pandèmia perquè "fessin pagaments a una trama corrupta".