El PP es querella contra el PSOE per presumpte finançament il·legal

Gamarra demana la dimissió del president i avança que avui presentaran una querella arran de les revelacions de l’últim informe de l’UCO

El PP es querella contra el PSOE per presumpte finançament il·legal
3
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban

El PP presentarà una querella contra el PSOE al Jutjat d’Instrucció número 5 de Madrid arran de les últimes novetats de la trama Koldo revelades en l’informe de l’UCO de la Guàrdia Civil. La secretària general, Cuca Gamarra, va comparèixer al terme de la reunió del comitè de direcció a Génova, i va anunciar que avui formalitzaran aquesta querella "per presumpte finançament il·legal, suborn i tràfic d’influències" perquè s’investigui "un escàndol sense precedents". La número dos del PP també va insistir que el seu partit demana formalment "la dimissió" de Pedro Sánchez.

Al que encara no posa data el PP és a la compareixença del president a la comissió d’investigació al Senat. "No hi ha més silencis. Hauria de comparèixer ell mateix i també davant els mitjans. Els puc assegurar que pel Senat desfilaran tots aquells que estan sent assenyalats en aquesta trama", va despatxar Gamarra, sense dir un dia concret. El que sí que va confirmar és que l’objecte de la comissió d’investigació s’ampliarà perquè pugui incloure totes les novetats.

També la secretària general dels conservadors es va adreçar als socis de l’Executiu. Com va publicar aquest diari, part de l’estratègia del PP és assenyalar ja el PNB i Junts, així com la resta de formacions que recolzen el Govern. I Gamarra va assegurar: "Esperem les seves reflexions al respecte o si es deixaran arrossegar per la corrupció".

"Trama Sánchez"

Gamarra va enumerar una per una les derivades del cas que va començar dient-se Koldo i que a Génova bategen com la "trama Sánchez" després de les mencions que apareixen en l’últim informe de la Guàrdia Civil sobre el president, dient-li "número 1". "Són massa silencis i mentides. Ningú calla tret que tingui una cosa per amagar. No només ho sabien sinó que ho van tapar", va recalcar.

"Hem celebrat un comitè de direcció extraordinari perquè extraordinària és la situació que viu Espanya. Parlem de presumptes delictes de suborn, tràfic d’influències, malversació i delictes contra la Hisenda en aquesta trama. A això se suma el Jutjat d’Instrucció número 41, que és el cas Begoña. Després a l’Audiència Nacional ens trobem el frau d’hidrocarburs amb delictes que arriben a l’organització criminal. I el jutjat d’instrucció número 3 de Badajoz investiga el germà de Pedro Sánchez", va resumir Gamarra.

"Parlem d’empresaris que diuen haver portat bosses de diners a la seu del PSOE, a Ferraz, d’un president que menteix sobre l’arribada de la vicepresidenta de Maduro a Madrid, de diners públics que paguen l’acompanyament d’una dona per a l’home fort del PSOE i que li paguen xalets. També d’infiltrats de la Guàrdia Civil en la trama...", va continuar la número dos del PP, just abans d’anunciar la querella contra el Partit Socialista. Els conservadors insisteixen que s’està "ja davant una corrupció sistematitzada" per part del "clan de les primàries" que va aixecar Sánchez.

Notícies relacionades

En aquest context, la secretària general va insistir que "el primer partit d’Espanya es fa càrrec no només de la gravetat" sinó que complirà amb el seu "deure perquè el Govern està asfixiat per corrupció". Les noves accions legals se situen en aquest marc, va dir Gamarra, igual que les futures que emprenguin al Senat. Per ara el PP no està valorant noves mobilitzacions al carrer.

Feijóo va decidir reunir el seu comitè de direcció de manera extraordinària, presencial, diumenge a la seu de Génova. Encara amb la ressaca que va deixar un 12 d’octubre en què només es parlava de la imminent imputació de José Luis Ábalos i les derivades que puguin continuar arribant de la trama durant els grupets al Palau Reial, el PP va decidir moure fitxa amb aquesta convocatòria. Com va explicar el mateix dissabte el líder conservador als periodistes que van assistir a la recepció dels Reis, la situació segons la seva opinió ja és "incontrolable" i "no pararà".

Temes:

Govern PSOE Arran