Puigdemont amenaça de rebutjar els comptes de Sánchez

El líder de Junts condiciona votar els pressupostos a "complir amb Catalunya"

Puigdemont amenaça de rebutjar els comptes de Sánchez
1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

"Fan falta diputats a Madrid que no aprovin els Pressupostos si no s’ha complert amb Catalunya", va etzibar ahir el líder de Junts, Carles Puigdemont, aprofitant el nou caos a Rodalies. El missatge el va llançar justament després que el PP comencés a pressionar tant el PNB com els postconvergents davant la "gravetat" del cas Koldo que esquitxa de ple l’exministre José Luis Ábalos, que va ser fins fa tres anys la mà dreta de Pedro Sánchez en el Govern.

Puigdemont no va fer cap menció a l’assumpte, però va carregar contra la "normalitat" que pregonen els socialistes tant des de la Generalitat com des de la Moncloa mentre els trens de Rodalies "fallen més que una escopeta de fira". L’expresident recorda que mentre el 2023 el Govern va gastar en inversions el 211% més del previst a Madrid, en el cas de Catalunya es va quedar en el 45%.

Notícies relacionades

"Això continuarà sent així mentre no ens plantem i reclamem el que és nostre", va insistir. Junts ja va llançar una advertència amb l’oposició al sostre de despesa, motiu pel qual Sánchez va optar per retardar el ple en què s’havia de votar al Congrés i esperar que passin els conclaves de Junts –27 de setembre– i d’ERC –30 de novembre– per tornar a intentar-ho i presentar els comptes.

"¿Dirà alguna cosa el president del Govern de la normalitat a Catalunya?", va etzibar referint-se a Salvador Illa, a qui retreu que el funcionament dels trens i la falta d’inversió no se soluciona anant a les "desfilades militars del nacionalisme espanyol i fent genuflexions al Rei".

Temes:

Govern Rodalies