El cas Pegasus

L’Audiència de Madrid ordena reobrir el cas de l’espionatge a Boye

El jutjat d’instrucció va sobreseure la causa perquè l’advocat es va negar a aportar el seu telèfon per a un informe pericial

L’Audiència de Madrid ordena reobrir el cas de l’espionatge a Boye
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Audiència Provincial de Madrid ha ordenat reobrir la investigació sobre el presumpte espionatge portat a terme amb Pegasus a Gonzalo Boye, advocat de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. Així ho han acordat els magistrats de la Secció Cinquena en una interlocutòria, a la qual ahir va tenir accés Europa Press, en la qual estimen el recurs d’apel·lació que va presentar la defensa de Boye contra la decisió del Jutjat d’Instrucció Número 49 de Madrid d’arxivar el procediment el juny del 2023.

Notícies relacionades

L’Audiència Provincial reobre així la investigació sobre una possible vulneració del dret a la intimitat i al secret de les comunicacions de Gonzalo Boye "mitjançant la infecció del seu telèfon mòbil amb un virus Pegasus per interceptar les seves comunicacions i apoderar-se dels seus secrets i documents durant l’època en què va dirigir les defenses" de Puigdemont, el també expresident català Quim Torra i els exconsellers Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig.

Els magistrats recorden que el Jutjat d’Instrucció va acordar el sobreseïment provisional de la causa perquè Boye "no va aportar el seu telèfon mòbil per a la pràctica d’un informe pericial". L’advocat va explicar que l’esmentada diligència pericial "provocaria la vulneració del dret a la confidencialitat de les seves comunicacions" i va al·legar que havia aportat "documentació suficient" per provar la "intromissió il·legítima". L’Audiència Provincial entén que hi ha indicis suficients sobre una possible intromissió en el telèfon de l’advocat.