Mazón aposta per la continuïtat de l’energia nuclear

El president valencià demana prolongar la vida útil de la central de Cofrents

Mazón aposta per la continuïtat de l’energia nuclear
1
Es llegeix en minuts
CANDELA GARCÍA

"M’agradaria llançar un missatge important: soc independentista energètic. Necessitem ser independents energèticament. Tenim una capacitat que mereix que siguem capaços de produir l’energia que necessitem". Així ho va assegurar Carlos Mazón, president de la Generalitat Valenciana, durant el seu discurs en la clausura institucional dels premis Levante-EMV, que concedeix el diari de Prensa Ibérica.

Notícies relacionades

Amb aquesta premissa, el cap del Consell va sol·licitar una conjura per prolongar la vida útil de la nuclear de Cofrents. "L’energia nuclear és fonamental, si el 2030 tanquem Cofrents, la Comunitat Valenciana perdrà el 45% de la seva energia", va afegir. Al respecte, va citar l’exemple de països veïns com el Regne Unit, Bèlgica, Suècia o Itàlia, a més dels EUA, que han certificat la seva aposta per aquest model. "No podem perdre aquest tren. Tornem a unir-nos tots, sense colors, sense matisos, sense disputes, per una cosa que és estratègica per a nosaltres", va afirmar.

Aquest va ser un dels arguments que Mazón va llançar en aquesta cita de Levante-EMV, que va qualificar com "una de les nits de referència per a la societat valenciana". Mazón va felicitar els premiats i va valorar la tasca de Levante-EMV i Prensa Ibérica per estar sempre a prop de les persones i per apostar per la capil·laritat. "Esteu sempre tan arrelats al barri, a les comarques, als pobles. És un diari que té valors de baix a dalt, els que ens despertem al matí i busquem les notícies del nostre barri ho fem a través de Prensa Ibérica", va assenyalar.