Feijóo avisa Sánchez que l’espera "una agonia judicial"

El president del Govern demana perdó per la "corrupció" del cas Koldo

Feijóo avisa Sánchez que l’espera "una agonia judicial"

Chema Moya

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

"La seva agonia legislativa li semblarà una broma al costat de la seva agonia judicial", li va etzibar ahir Alberto Núñez Feijóo a Pedro Sánchez durant la sessió de control al Govern. En un intercanvi d’acusacions de corrupció, el líder del PP va mirar d’arraconar el president del Govern amb les últimes informacions que s’han publicat sobre el cas Koldo per, després, demanar-li que dimiteixi. Sánchez va assegurar que en el seu partit "qui la fa la paga", a diferència del PP, i va demanar perdó pel cas de corrupció. Tot i així, tant ell com tots els seus ministres es van afanar a recordar tots els casos de corrupció populars.

En un ple bastant tens després de la querella que han interposat els populars contra el PSOE, Feijóo es va referir a Sánchez com a "senyor u", en al·lusió al nom amb què els membres de la trama es referien al president del Govern, segons l’UCO. "Les institucions de l’Estat no poden estar al servei de la seva defensa judicial, són dels espanyols. ¡Marxi ja!", li va reclamar al cap de l’Executiu abans d’assenyalar que l’entorn de Sánchez té obert "quatre causes judicials, 15 delictes investigats, 11 ministeris implicats, el seu partit, el seu Govern i la seva família al corrent".

Notícies relacionades

La resposta

Sánchez, com està fent des de fa mesos, va reivindicar l’actitud del seu partit al tenir coneixement del cas Koldo. En aquesta línia, minuts després i en resposta a la diputada de Podem Ione Belarra, es va disculpar pel cas Koldo: "És un cas de corrupció que lamento i per això demano disculpes a la ciutadania". D’altra banda, va lamentar l’"oposició estèril" que està realitzant Feijóo. "Queden mil dies de legislatura i vostè i el seu equip més immediat actuen com si quedessin 10 dies. ¿Li estan dient que el seu temps s’acaba?", va respondre.