El Govern dona suport a García Ortiz i el PP n’exigeix la dimissió

"No pot seguir ni un minut més", replica Gamarra

Pedro Sánchez, després de la sessió de control al Govern, ahir.  | FERNANDO SÁNCHEZ / EUROPA PRESS

Pedro Sánchez, després de la sessió de control al Govern, ahir. | FERNANDO SÁNCHEZ / EUROPA PRESS

2
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +
Paloma Esteban

En un nou dia molt complicat al front judicial, el Govern va portar a terme ahir una defensa efusiva del fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz. Pocs minuts després que el Suprem comuniqués que li obria la causa, María Jesús Montero va voler aclarir qualsevol dubte sobre el suport de l’Executiu. "Defenso no només la seva honorabilitat, sinó també tota la feina que està realitzant. Intenten criminalitzar la fiscalia aquells que no els agrada la seva feina. El que va fer [García Ortiz] va ser defensar-se d’allò que la presidenta de la Comunitat de Madrid va dir amb una bandera darrere sobre que li havien ofert un pacte [a González Amador]", va afirmar Montero al Congrés dels Diputats.

El ministre de Presidència i Justícia, Félix Bolaños, va remarcar també el "total suport" al fiscal general i va defensar la seva actuació perquè "el que fa és explicar la veritat i desmentir una informació falsa". Si bé va mostrar el seu "respecte" a la resolució del Suprem, Bolaños va qüestionar si "de veritat pot ser delicte al nostre país perseguir la veritat". En aquesta línia, va contraposar que des de l’entorn de la Comunitat de Madrid es difongués una informació "falsa" i que García Ortiz emetés una nota "per desmentir la notícia falsa i explicar la veritat objectiva". Això és, que havia reconegut haver comès dos delictes fiscals i estava mirant d’arribar a un acord amb la Fiscalia per no ingressar a la presó.

Fonts del Govern es van mostrar convençudes que la investigació quedarà en res. El mateix titular de Presidència i Justícia ja ho va insinuar durant una compareixença davant els mitjans al Congrés. Ortiz, segons va sostenir, s’hauria limitat a "complir el seu deure". Això és, "perseguir el delicte i dir la veritat", mentre que el "delinqüent", amb referència a la parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid, hauria fet "el contrari".

Notícies relacionades

"No pot seguir"

El PP, per la seva banda, va exigir la dimissió del fiscal general. La número dos del PP, Cuca Gamarra, va comparèixer al Congrés i va demanar que aquesta dimissió "es produeixi aquest mateix matí (per ahir)". "No pot seguir ni un minut més en el càrrec contaminant tot el que fa la fiscalia al nostre país". La número dos del PP va afegir: "Tristament s’ha convertit en una cosa habitual l’absoluta degradació de les nostres institucions que avança cada dia i ho taca tot", incidint que "és la primera vegada que passa una cosa així –amb referència a la investigació del fiscal general– i que s’afegeix al degoteig de corrupteles i a tot el que l’envolta". "No pot seguir ni un minut més al capdavant de la institució encarregada de promoure l’acció de la Justícia. Només cap la seva dimissió", va acabar assenyalant Gamarra.