Un centenar d’associacions es manifesten avui a Madrid contra l’Executiu

Un centenar d’associacions es manifesten avui a Madrid contra l’Executiu

Agencia ATLAS

1
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban

Nova manifestació a Madrid contra el Govern de Pedro Sánchez. Aquesta vegada, els impulsors no són partits polítics, sinó un centenar d’associacions aglutinades en la Plataforma per l’Espanya Constitucional, que té com un dels principals promotors Alejo Vidal-Quadras. La convocatòria d’avui, a les dotze del migdia a la plaça de Castilla, comptarà amb la presència del PP i Vox. Els populars han optat per un perfil més baix i hi enviaran algunes vicesecretàries, com Carmen Fúnez i Noelia Núñez. També hi ha prevista la presència de la portaveu al Senat, Alicia García. En canvi, Vox sí que hi tindrà una delegació molt més àmplia, encapçalada per Santiago Abascal.

El PP ha promogut durant mesos manifestacions multitudinàries a la capital espanyola i recolzen aquesta concentració, però a Gènova reconeixen que en la d’aquest diumenge, com que està impulsada per la societat civil, deixen el protagonisme a aquestes organitzacions. Fa mesos que Vox veu com també el PP li ha arrabassat el malestar dels carrers quan, durant un temps, el partit d’Abascal sí que va acudir a les protestes a la seu del PSOE de Ferraz, mentre que el PP omplia places emblemàtiques com la plaça de la Cibeles i la plaça d’Espanya.

Notícies relacionades

Els dos partits coincideixen a defensar el principal lema d’aquesta manifestació, que exigeix una convocatòria electoral urgent. La recent investigació al fiscal general de l’Estat per revelació de secrets del nòvio d’Isabel Díaz Ayuso se suma a l’enfilall de fronts judicials que fa temps que arrossega el Govern. Sobretot pel que fa a la trama Koldo i el cas que afecta Begoña Gómez, la dona del president del Govern.

En el manifest, els convocants de la protesta denuncien el "gravíssim deteriorament de la democràcia que viu Espanya i l’obscena compra de suports parlamentaris" amb mesures "que soscaven la igualtat, la solidaritat interterritorial i l’imperi de la llei".