El congrés d’ERC

Foc Nou veu "poc creïble" que Godàs faci caure governs

Jordi Orobitg recorda que el líder de Nova Esquerra Nacional va defensar recolzar Illa

Foc Nou veu "poc creïble" que Godàs faci caure governs
1
Es llegeix en minuts
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una de les primeres incògnites que haurà de resoldre el nou líder d’ERC que guanyi el congrés és quina relació vol que el partit tingui amb el PSC: si manté la mà estesa actual o aposta per endurir el discurs. Fa dies que les candidatures que es disputen la victòria en les primàries del 30 de novembre donen voltes a aquest assumpte. Ahir, el líder de Nova Esquerra Nacional, Xavier Godàs, va advocar en una entrevista amb EL PERIÓDICO per endurir la posició cap als socialistes. Això ha suscitat la reacció d’una candidatura rival, Foc Nou, que considera poc creïble la posició de Godàs.

Godàs no és partidari de trencar l’acord d’investidura que ERC va firmar amb el PSC, però avisa que serà exigent que s’executi punt per punt i adverteix que, si no es compleix, ERC retirarà el suport que dispensa als socialistes tant al Congrés com al Parlament, i que és clau per a l’estabilitat dels governs de Salvador Illa i Pedro Sánchez. "Tot el que s’ha acordat s’executa; i si no s’executa, cauran governs", ha exposat en l’entrevista.

Credibilitat

Notícies relacionades

Des de la candidatura de Foc Nou qüestionen la determinació de Godàs: "El titular sona bé, però no és creïble", ha dit a X un dels integrants de la llista, l’exdiputat Jordi Orobitg. A més, recorda també que Godàs va defensar votar a favor de la investidura d’Illa. Aques és un punt que tampoc oblida Foc Nou. "El handicap de l’acord d’investidura que [Godàs] va votar a favor és que no hi ha majoria alternativa al PSC. ¿Com el farà caure", es pregunta Orobitg. La interpretació que duu a terme aquesta llista és que Godàs sap que va ser un "pecat" recolzar la investidura d’Illa i ara puja "a l’onada" del rebuig dels socialistes.

Foc Nou és crític amb el PSC. Tot i que tampoc planteja trencar d’entrada l’acord d’investidura amb els socialistes, sí que assegura que li posarà les coses més difícils del que ho ha fet la direcció actual del partit. Així, assegura que "fiscalitzarà" l’acord i el farà "complir". El dia que es va presentar aquesta candidatura en societat, un dels seus rostres més coneguts, Alfred Bosch, es va pronunciar així: "Si nosaltres dirigim ERC, que es prepari el PSC"..