Conflicte institucional

El PP amenaça de portar al TC el xoc entre el Congrés i el Senat

Els populars exigeixen que la Cambra baixa respecti el veto a la llei dels presos etarres

El PP amenaça de portar al TC el xoc entre el Congrés i el Senat
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El PP torna a posar sobre la taula la carta del conflicte institucional amb el Congrés. Cinc mesos després que iniciessin els tràmits per elevar un xoc entre totes dues cambres per l’amnistia –finalment va fer marxa enrere–, els populars han amenaçat de plantejar un nou conflicte d’atribucions davant el Tribunal Constitucional si la Mesa de la Cambra baixa no fa marxa enrere amb la llei que beneficia els presos d’ETA i reconeix el veto que va imposar el Senat a aquesta norma, cosa que obligaria el Congrés a celebrar una nova votació.

Notícies relacionades

"Ens sembla inadmissible l’acord de la Mesa del Congrés, que ha despatxat aquest assumpte sense cap informe jurídic que l’avali i ha usurpat la capacitat d’interpretar el reglament del Senat que no el competeix", va denunciar la portaveu del PP a la Cambra alta, Alicia García. La dirigent popular feia referència a la decisió de la Mesa del Congrés, amb majoria del PSOE i Sumar, de donar per aprovada la llei i no reconèixer el veto del Senat per no complir els requisits imposats per la Constitució i el mateix reglament del Senat.

García va anunciar que el PP ha presentat un escrit davant la Mesa del Senat perquè aquest òrgan requereixi al Congrés que es convoqui un ple i se sotmeti a votació del veto que van imposar a la norma la majoria de senadors del PP, Vox i UPN. "En el cas que el Congrés no atengui aquesta sol·licitud satisfactòriament, plantejarem la presentació d’un conflicte d’atribucions davant el Tribunal Constitucional", va sentenciar.