El PP redobla la pressió a Sánchez sobre el "finançament il·legal" del PSOE

Sémper concreta que hi ha "molts empresaris" i "molta gent de l’entorn del Govern" que els han ofert dades sobre les presumptes irregularitats

El PP redobla la pressió a Sánchez sobre el "finançament il·legal" del PSOE
2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Al llarg d’aquesta setmana, en què la política espanyola ha continuat paint l’informe de la Guàrdia Civil que acorrala José Luis Ábalos per corrupció, diversos dirigents del PP han declarat d’una manera més o menys directa que al partit tenen dades sobre el presumpte finançament il·legal del PSOE. Va començar el portaveu nacional dels populars, Borja Sémper, quan dilluns va acudir davant l’Audiència Nacional per defensar que el seu partit presentés una querella per aquest delicte contra la formació de Pedro Sánchez; i van seguir dijous Miguel Tellado, portaveu del PP al Congrés, i el mateix líder del partit, Alberto Núñez Feijóo. "L’important quan es presenta una denúncia no és com comença sinó com s’acaba. I ja veurem com s’acaba", va dir Feijóo, que va restar transcendència al fet que el jutge pugui rebutjar aquesta querella per falta de proves. El polític gallec va apuntar que de vegades això passa, però que després la justícia torna a aquesta pista si surten noves informacions que "complementen" les primeres notícies.

Peça cobrada

Notícies relacionades

El PP dona per cobrada la peça d’Ábalos i va contra el cap de l’Executiu, a qui veu "acorralat" amb les investigacions judicials sobre qui va ser el seu home de confiança al partit, la seva dona i el seu germà. "Tots els camins condueixen a vostè: les comissions, les parades tècniques de Delcy [Rodríguez], els lingots d’or, les bosses de Ferraz, tot", va dir el cap de l’oposició a Sánchez al Congrés dels Diputats.

La idea que el PP disposa d’informació que pot perjudicar Sánchez directament s’estén pel partit conservador, després d’escoltar els principals dirigents durant tota la setmana. Després de dir que consideren que tenen l’"obligació" d’"acabar amb aquest govern" amb "tots els mitjans" que tinguin a l’abast, Tellado va assegurar dijous en una entrevista a EsRadio: "La informació de què disposa el PP és que estem davant un cas de finançament il·legal del Partit Socialista". Sémper encara va concretar més en una altra entrevista de Catalunya Ràdio: "Nosaltres farem passos a mesura que contrastem informació. Hi ha molta gent, si parlem amb franquesa, amb informació, molts mitjans, molts periodistes, persones que tenen molta informació. Aquí ens truquen molts empresaris, molta gent de l’entorn del Govern que ha tingut tractes amb el Govern, i ens expliquen moltes coses. Abans de fer cap pas, primer filtrem aquesta informació, com és natural", va detallar el portaveu nacional del PP.