El cas Koldo

Aldama va maniobrar per donar un paper internacional a Ábalos

L’empresari intentava que el ministre liderés la relació amb països llatins

Aldama va maniobrar per donar un paper internacional a Ábalos
1
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo

La investigació realitzada per la Unitat Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil a la trama Koldo i l’anàlisi del contingut dels dispositius que han confiscat permeten als investigadors afirmar que, més enllà d’intermediar per al pelotazo de les mascaretes, l’aconseguidor Víctor de Aldama utilitzava els seus contactes amb empresaris i líders polítics en països com la República Dominicana, Veneçuela i Mèxic per fonamentar el seu acostament a l’entorn de l’exministre José Luis Ábalos. Va arribar a maniobrar perquè aquest liderés les relacions del Govern de Pedro Sánchez amb els països esmentats.

Notícies relacionades

Així es dedueix d’alguns dels missatges destacats a l’informe en el qual l’Institut Armat apunta al que fos número tres del PSOE com a beneficiari de les activitats de la trama corrupta liderada per Aldama i el que fos el seu home per a tot, Koldo García. En un d’aquests missatges l’empresari ministerial avisa que "el president de RD vola aquesta nit a Espanya. ¿Ho sabies? Veurà a l’1 nostre, seria bo que el cap el veiés també", diu.

Els investigadors identifiquen "l’1" com Pedro Sánchez en alguns dels missatges obtinguts, mentre que "el cap" no és cap altre que Ábalos. Segons es pot comprovar a la pàgina oficial de la Moncloa, dos dies més tard de l’enviament d’aquest missatge el president del Govern va rebre de visita oficial el president de la República Dominicana, Luis Rodolfo Abinader Corona.