Amador reclama 150.000 € al cap de l’Executiu i a Bolaños

El nòvio d’Ayuso actua contra les referències a ell com a "delinqüent confés"

Amador reclama 150.000 € al cap de l’Executiu i a Bolaños
1
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo

La parella de la presidenta Isabel Díaz Ayuso ha fet el primer pas per actuar penalment contra el president del Govern, Pedro Sánchez, i contra el ministre de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, emplaçant-los a un acte de conciliació previ a la presentació d’una querella per suposades injúries i calúmnies per referir-se a ell com a "delinqüent confés".

Els advocats de l’empresari Alberto González Amador van confirmar ahir a aquest diari que reclamen concretament 100.000 euros al president de l’Executiu i 50.000 al seu ministre. Consideren, segons va avançar el diari El Mundo, que al realitzar les esmentades declaracions els integrants del Govern han infringit "els deures més elementals de respecte i protecció dels drets fonamentals d’un ciutadà espanyol".

Les declaracions en qüestió es van produir el passat 17 d’octubre després que es fes pública la imputació del fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz, per la presumpta comissió de delicte de revelació de secrets del mateix González Amador, en relació amb els correus electrònics que la seva defensa va intercanviar amb la Fiscalia per evitar arribar a judici per frau fiscal.

Notícies relacionades

"Probablement, la notícia que vam conèixer ahir ens permetrà recordar l’origen de tot plegat, que és que el cap de gabinet de la presidenta de la Comunitat de Madrid, parella d’un delinqüent confés, dona peu a una notícia falsa", va manifestar llavors el president del Govern. Amb aquestes expressions es va referir igualment el ministre Bolaños a la parella d’Ayuso.

El nòvio d’Ayuso també va portar a una conciliació la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, per unes afirmacions que va realitzar el passat 12 de març en la sessió de control al Govern. Després de no anar-hi la ministra, la parella d’Ayuso va anunciar una demanda davant el Tribunal Suprem, el competent per la seva condició d’aforada. Igualment, ha iniciat accions per difamació contra el director de Comunicació del PSOE, Ion Antolín; la ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant; el diputat socialista José Zaragoza, i la regidora de Més Madrid Rita Maestre.