Reacció

El Govern qualifica el menyspreu de "gravíssim"

El Govern qualifica el menyspreu de "gravíssim"

Fernando Sánchez - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Isabel Díaz Ayuso serà l’única presidenta que no assistirà a la ronda organitzada per Pedro Sánchez per reunir-se a la Moncloa amb tots els mandataris autonòmics. "Em sembla gravíssim, sense precedents. Díaz Ayuso té una manera de fer política detestable: el xoc pel xoc i el fang pel fang", va dir ahir el ministre de Transformació Digital, Óscar López.

"El president del Govern no ha difamat ningú. Només ha recordat els delictes fiscals comesos per la seva parella, delictes que aquesta mateixa persona ha confessat",van contestar fonts de la Moncloa a les acusacions de la presidenta, que també menyspreen l’argument del finançament. "No és acceptable utilitzar discrepàncies en aquest àmbit per violentar la normalitat institucional que suposa que els presidents autonòmics es reuneixin amb el president del Govern per tractar temes d’interès per al ciutadà", expliquen. Per al Govern, l’inaudit comportament d’Ayuso és una "irresponsabilitat" i un "abandó de funcions", ja que "per sobre de les diferències polítiques" hi ha el "normal funcionament" de les institucions.

Notícies relacionades

"Al renunciar a parlar amb el president del Govern, la presidenta de la Comunitat de Madrid a qui perjudica és als ciutadans madrilenys, ja que posa els seus problemes i preocupacions en un segon pla davant l’única prioritat de la seva agenda política, la confrontació sistemàtica i permanent amb el Govern de la nació", va opinar l’Executiu.

El ministre de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, es va afegir a aquestes reaccions: "Quan un president autonòmic és convocat per trobar-se amb el president del Govern d’Espanya hi ha d’anar per defensar els interessos dels ciutadans de la seva comunitat".