Les Balears demanen refer llaços amb Algèria per frenar la immigració

Les Balears demanen refer llaços amb Algèria per frenar la immigració
1
Es llegeix en minuts
GUILLEM PORCEL

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Marga Prohens, va demanar ahir al cap del Govern, Pedro Sánchez, amb qui es va reunir al Palau de la Moncloa, que restableixi al més aviat possible les relacions internacionals amb Algèria a fi d’atallar l’arribada d’immigrants des del país magribí després del "creixement exponencial" dels últims anys.

Notícies relacionades

La dirigent balear va assegurar que la preocupa "moltíssim" aquesta qüestió perquè s’ha convertit en un "problema greu per al 60% dels ciutadans" de les Balears. Segons el seu punt de vista, basat en les dades que maneja, les illes es poden trobar aviat amb una situació similar a què actualment es dona a les Canàries.

"És un fenomen que abans del 2016 no deixava de ser anecdòtic i avui ja arribem als 4.000 migrants des de començament d’any. No podem acollir més menors migrants procedents de nous repartiments del Govern per una qüestió de capacitat i no de solidaritat. Necessitem col·laboració per abordar un canvi en l’estratègia de la política migratòria", va defensar Prohens davant els mitjans.