El cas Koldo

El PP acorrala Marlaska amb el viatge de Delcy i els mòbils d’Aldama

El ministre nega a la comissió del Senat qualsevol vinculació d’Interior amb la trama 

Gamarra acusa Sánchez d’"obstruir" la justícia

El PP acorrala Marlaska amb el viatge de Delcy i els mòbils d’Aldama
1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández
Paloma Esteban

El viatge de la vicepresidenta veneçolana Delcy Rodríguez i la seva trobada amb José Luis Ábalos va constituir ahir l’epicentre de la compareixença del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska davant la comissió Koldo del Senat. Entorn d’aquesta qüestió, el PP va acorralar el titular d’Interior. "Està reconeixent que no s’assabentava de res... Ens sembla de ciència-ficció", li va dir el senador popular Luis Javier Santamaría.

A preguntes del Grup Mixt, Marlaska havia negat taxativament: "No van entrar les maletes". I menys taxativament: Delcy "no va trepitjar territori espanyol... en termes de territori Schengen". El ministre va assegurar que va conèixer que la vicepresidenta veneçolana venia a Espanya quan Delcy "ja estava volant" i va admetre "alguna comunicació" entre Koldo i el secretari d’estat de Seguretat, Rafael Pérez, per parlar d’aquest viatge, però va aclarir qualsevol responsabilitat del seu número 2.

Sobre altres detalls d’aquell viatge que, segons la investigació de l’UCO, podria haver comptat amb l’anuència de Pedro Sánchez, el ministre va dir que no en sabia res. Marlaska també desconeixia qui va permetre l’entrada del comissionista Víctor de Aldama a l’àrea reservada de l’aeroport.

"Hi ha una xarxa criminal infiltrada fins a la medul·la al seu ministeri", va etzibar Santamaría amb referència a la influència que, a través del seu germà policia, el comissionista Víctor de Aldama va arribar a tenir en la Policia i la Guàrdia Civil. El titular d’Interior va negar que tingués coneixement de la infiltració d’Aldama entre oficials dels cossos de la Seguretat de l’Estat. "No m’he creuat la mirada amb ell en la meva vida", va remarcar.

Notícies relacionades

Marlaska també va negar que sabés que des del Servei d’Informació de l’institut armat s’haguessin proporcionat telèfons mòbils encriptats a Aldama. "Poso la mà al foc per tots els funcionaris del Ministeri de l’Interior", va prometre.

D’altra banda, la portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, va acusar el cap de l’Executiu d’estar "obstruint el paper de la justícia" perquè "quan va cessar el ministre Ábalos ho sabia tot i el va tapar". "El president està acusant els jutges que fan la seva tasca i la seva tasca. L’exministre de Transports va camí del Tribunal Suprem per ser imputat. Evidentment no treballava sol i Sánchez no hauria arribat on està sense Ábalos", va insistir..