El cas Errejón arriba al jutge amb la denúncia d’Elisa Mouliaá per agressió sexual

El magistrat que va instruir el ‘pelotazo’ de les mascaretes a Madrid dirigirà la investigació

El cas Errejón arriba al jutge amb la denúncia d’Elisa Mouliaá per agressió sexual

Photogenic/Claudia Alba - Europa Press - Archivo

2
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo
Juan José Fernández

La denúncia presentada dijous per l’actriu Elisa Mouliaá contra l’exdiputat de Sumar al Congrés Íñigo Errejón per una presumpta agressió sexual ha recaigut en el titular del Jutjat d’Instrucció número 47, Adolfo Carretero, el mateix magistrat que va guanyar celebritat per investigar i fer seure al banc dels acusats els empresaris Luis Medina i Alberto Luceño pel pelotazo de les mascaretes encarregades per l’Ajuntament de Madrid.

Els fets van passar, segons el relat que Mouliaá va fer a la Policia Nacional, "a finals de setembre de l’any 2021", a Madrid. L’agressió relatada va tenir dos capítols, un a casa d’uns amics de la dona i un altre a la casa d’Errejón. El dia en qüestió, Errejón i Mouliaá havien anat a prendre una cervesa després de la presentació d’un llibre de l’exdiputat. Després, el portaveu de Sumar es va apuntar a una festa muntada a casa d’uns amics de l’actriu, Soraya G. i Borja V.

En el trajecte, ja a l’interior del vehicle, "Íñigo canvia d’actitud i torna en una actitud dominant, indicant a la deïdora que li imposaria tres regles", recull la denúncia. Aquest va ser el començament de la suposada agressió. La primera regla que Errejón va mirar d’imposar a la dona va ser "que no s’allunyés gaire d’ell aquella nit". La segona "que si ho feia, no fos més de 20 metres d’ell i tornés en un minut". I la tercera, "que aquella nit li fes un petó". L’atestat policial diu que Mouliaá "es va sentir violentada i tallada si bé va decidir guardar silenci per ser qui era".

A l’ascensor, quan estaven arribant ja al lloc de la festa, Errejón "va agafar la denunciant fortament de la cintura i li va començar a fer petons introduint-li la llengua a l’interior de la boca, deixant-la sense respiració i d’una forma violenta", s’explica. Ja a la festa l’exdiputat "la va agafar fortament del braç i la va portar per la força durant uns sis metres per un passadís fins a introduir-la a l’interior d’una habitació de la casa". Segons la denúncia, després de tancar amb balda la porta, el presumpte agressor va començar a "besar i tocar la deïdor per diferents parts del cos". En la seva denúncia, Mouliaá assegura que aquests fets es van produir sense consentiment seu. El polític va consentir finalment que sortís de l’habitació, però posant-li la condició que se n’havien d’anar gairebé immediatament perquè havia demanat un altre cotxe.

"Només sí és sí"

Notícies relacionades

Mouliaá va acompanyar Errejón a casa seva, i allà, segons la seva versió, aquest, sense dir cap paraula, va començar "novament a fer petons a la denunciant als llavis, mentre li feia tocaments". En un moment d’aquesta nova agressió, ella li va dir a ell: "Íñigo, només sí és sí. Sembla mentida que m’estigui passant això amb tu". En la presa del testimoni, la policia ha preguntat aquesta passada nit a l’actriu si se sent víctima d’un delicte sexual, i l’actriu va respondre que sí.

En aquesta declaració a la comissaria, l’actriu va mostrar la conversa amb la seva amiga Jana a través de WhatsApp, que obra en poder dels agents que investiguen el cas, en el qual li detalla el que va passar dies després dels fets.