Más Madrid cessa Arenillas per encobrir l’exdiputat per un altre cas d’assetjament

La parlamentària denúncia ser "un boc expiatori per ocultar errors" del partit

Íñigo Errejón.

Íñigo Errejón. / EP

2
Es llegeix en minuts
Ana Cabanillas
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Más Madrid va cessar ahir la seva diputada en l’Assemblea de Madrid Loreto Arenillas després de veure’s esquitxada per l’escàndol d’Íñigo Errejón i negar-se a abandonar els seus càrrecs. La dirigent madrilenya va ser assenyalada per haver "intermediat" en un altre episodi d’abús que s’hauria produït el juny del 2023, quan una dona que assistia a un concert a Castelló va alertar sobre els tocaments de l’exportaveu de Sumar. Arenillas acompanyava Errejón aquell dia. Segons va relatar després la víctima en xarxes socials, la ja exdiputada es va posar en contacte amb ella per buscar una solució que evités l’"escarni públic".

En un comunicat publicat ahir, Más Madrid va anunciar que va cessar la dirigent després que rebutgés dimitir, al considerar que les explicacions que va donar al seu dia sobre l’assumpte no es corresponien amb la realitat. "Respecte a la denúncia de l’agressió a Castelló i la intervenció de la diputada Arenillas, valorem que les explicacions que va donar no es corresponen amb la realitat que hem conegut durant els últims dies i hores", assenyala la nota.

La diputada, que era membre de la direcció regional, coordinadora de Més Madrid i portaveu de feminismes del partit, es va defensar a les xarxes socials, també en un comunicat, va anunciar la seva sortida voluntària –"He decidit abandonar la meva acta de diputada, abandonar el partit, i continuar lluitant contra els abusos, inclòs aquest del qual estic sent objecte"– i va assegurar que "mai" ha encobert "cap acte d’assetjament ni violència masclista". El juny de 2023, relata Arenillas, "vaig posar en coneixement de la llavors secretària d’organització i la responsable de feminismes un acte protagonitzat pel diputat Iñigo Errejon, informació que van considerar no elevar els òrgans del partit. Avui m’assec boc expiatori per ocultar errors que, sense cap dubte, hem comès en l’organització. Aquesta és la pitjor manera de lluitar contra el masclisme". "He sigut víctima de violència masclista com tantes dones. Mai vaig pensar que podria perdre la presumpció d’innocència en el meu propi partit".

Les crítiques del PP

Notícies relacionades

Per la seva banda, l’Executiu, es va esforçar ahir a col·locar tot el focus de l’escàndol en les dones damnificades, i va intentar deixar en un segon pla les conseqüències que pot tenir per a la coalició entre el PSOE i Sumar. El cas afecta sobretot la formació de Yolanda Díaz, vicepresidenta segona i ministra de Treball, que ja es trobava en hores baixes abans de l’escàndol. En qualsevol cas, el president del Govern va deixar el dijous clar la seva "confiança" en Díaz.

El PP va instar a Díaz, a aclarir "des de quan" coneixia les acusacions de violència masclista contra l’exdiputat. La secretària general Cuca Gamarra va demanar a la vicepresidenta doni explicacions i assumeixi responsabilitats polítiques perquè, "lluny de denunciar" aquests fets de juny de 2023, "els van tapar" i a Errejón "li van fer portaveu de Sumar al Congrés".