Sánchez es rearma fent de l’"assetjament" judicial una causa comuna
Tot i que no es qüestioni el seu lideratge, l’espiral judicial comença a preocupar el partit
"Si alguna cosa toca ara –ens toca a tots, i a mi el primer– és fer un pas endavant. No al costat ni enrere, sinó endavant", davant els "atacs" que mobilitzaran "tota la dreta". "Tinc més ganes, més il·lusió i més força que mai". Amb aquesta reflexió compartida per Pedro Sánchez en el seu discurs final, el secretari general del PSOE socialitzava l’assetjament judicial en una causa de tot el partit. Un partit al qual va animar ahir "a treballar" amb l’"absoluta" i "única" prioritat recuperar el poder territorial –autonòmic i municipal– perdut.
Necessita un partit motivat que l’ajudi a continuar en la presidència del Govern un nou mandat. I, al seu torn, aixecar l’ànim d’una organització que no veu clar el futur i que reconeix que estan en plena reestructuració interna.
Lluny d’estar en qüestió el lideratge dins el PSOE de Sánchez, que acaba de ser ratificat per quarta vegada, l’ambient "enrarit" que molts veien aquest cap de setmana a Sevilla els feia dubtar que continuï amb l’halo presidencial. Sensació que tampoc va contrarestar el secretari general al no mostrar cap gest sobre les seves intencions per a la nova etapa del partit i mostrar certa distància amb les bases al deixar-se veure només quan era necessari.
I és que aquest 41è Congrés Federal del PSOE ha anat de mal en pitjor pel que fa a la moral i els ànims. Els delegats i dirigents arribaven divendres al recinte mentre, quasi en paral·lel, Juan Lobato –exsecretari del PSOE de Madrid – creuava la porta del Tribunal Suprem per aclarir les converses de WhatsApp que havien registrat davant notari i que esquitxen la Moncloa.
L’intercanvi de missatges entre Lobato i la cap de gabinet d’Óscar López durant la seva etapa en presidència van posar Pilar Sánchez Acera en el focus de moltes converses per la seva possible imputació judicial. Suposaria un altre cas més en l’espiral judicial que envolta el president.
Com el que afecta la seva dona, imputada pel jutge Peinado. Begoña Gómez va rebre mostres de suport en els puntuals moments en què se la va veure pel conclave, com quan va entrar al plenari com un més de la direcció del PSOE al costat de Santos Cerdán, María Jesús Montero i Cristina Narbona.
D’això va parlar també Sánchez, denunciant que en la seva família –el seu germà està sent investigat– "també són víctimes de l’odi dels odiadors", una situació que en aquests últims mesos l’ha fet meditar molt sobre "què fer" amb la seva vida.
Preocupació del partit
La situació general del partit era de "preocupació" per l’"ofensiva judicial" que, denuncien, els arriba des de diversos fronts. I que el fa comparar amb etapes finals d’assetjament, com les que van viure Felipe González i fins i tot per Mariano Rajoy.
Així, de les cares serioses de divendres, els socialistes diumenge deixaven Sevilla amb l’encàrrec de "treballar molt per portar el 2027 el canvi progressista allà on avui hi ha governs negacionistes".
- Apunt El mitjó de Mbappé
- Una segona Casa Orsola a l'Eixample: Barcelona investiga la compra i buidatge d'una finca que va burlar el tanteig i retracte
- L’Audiència de Girona avala els desallotjaments exprés
- Un tiroteig a Suècia causa 10 morts en un centre educatiu per a adults
- Adéu al mite de les 8 hores: La ciència revela les hores de son per a una salut òptima
- Educació a Catalunya Un de cada tres docents catalans opta al pròxim concurs de trasllats, un sotrac que ja tensa els centres
- Mercat immobiliari La Generalitat compra 743 pisos a un fons inversor per destinar-los a lloguer social
- Ampolles de qualitat Els millors vins catalans per començar l'any: 4 negres i 1 rosat
- Descarbonització Catalunya garantirà uns 1.400 milions d’euros en ajuts per comprar cotxes elèctrics i triplicar punts de recàrrega
- Laboral ¿Com m’afecta la reducció de la jornada laboral si ja treballo 37,5 hores a la setmana o menys?