Eleccions internes
Jordi Domingo s’imposa a Toni Comín i presidirà el Consell de la República
L’exvicepresident de l’entitat ha quedat relegat al tercer lloc, amb només un 9,19% dels vots
El declivi del Consell de la República: de la pèrdua de poder al conflicte amb els treballadors i les despeses irregulars
Auge i caiguda de Toni Comín: la mà dreta de Puigdemont se la juga en el Consell de la República
Els escuders de Puigdemont a Bèlgica es baten a les urnes del Consell de la República

Jordi Domingo ha sigut elegit president del Consell de la República. El candidat, que comptava amb el suport d’una bona part de l’antiga direcció de l’entitat i de l’exconseller Lluís Puig, s’ha imposat amb un 65,86% dels vots davant la candidatura de Toni Comín, que ha quedat tercer amb només un 9,19%.
Domingo es converteix així en el successor de Carles Puigdemont al capdavant de l’entitat creada el 2018 per representar el Govern del 2017 a l’«exili» i mantenir el llegat de l’1-O. Durant tota la campanya, Puigdemont ha evitat expressar les seves preferències i tampoc s’ha pronunciat sobre les acusacions que afecten Comín, malgrat que fins ara era la seva mà dreta. Sí que ho va fer Toni Castellà, vicepresident de Junts i fins ara membre de la cúpula del Consell, quan divendres passat va revelar que amb Puigdemont van demanar a Comín que no es presentés als comicis.
En els últims temps, Comín ha rebut múltiples acusacions: des de ser assenyalat per mala praxi econòmica a l’haver passat 15.530,35 euros de despeses personals al compte de l’organisme, fins a la denúncia per assetjament sexual i psicològic realitzada per un exassessor de Junts al Parlament Europeu. L’exvicepresident sempre ha defensat que eren despeses degudament acreditades que li corresponien pel seu paper en el Consell i la seva situació judicial, i ha negat la resta de denúncies. A més, ha considerat que es tracta d’una campanya orquestrada per torpedinar la seva campanya.
Advocat i excònsol de Mar
Notícies relacionadesDomingo és advocat especialista en dret civil, mercantil i processal. Durant la seva llarga experiència de més de 47 anys en la professió, va ser cònsol major del Consolat de Mar de Barcelona, va participar en la refundació de les institucions catalanes durant la transició, ha presidit la Coordinadora de l’Advocacia de Catalunya i és membre fundador i portaveu de la plataforma Constituïm. Actualment, també és membre de la comissió de transparència del FC Barcelona i del Consell Social de la UB. Dins del Consell de la República ja va exercir com a president de la Sindicatura Electoral.
A partir d’ara, el seu principal repte serà tornar a dotar el Consell de projecte i lideratge, després de l’adeu de l’expresident Carles Puigdemont i la pèrdua de força del projecte independentista, que ja no presideix la Generalitat ni té majoria al Parlament. Durant la campanya, Domingo ha promès centrar-se en la internacionalització de la reivindicació independentista. No obstant, el 2017, en ple auge del procés, ja es van fer evidents les dificultats d’aquesta via al no haver obtingut reconeixement internacional a la causa.
- Barcelonejant Així és el jardí viral de Barcelona amb més de 200.000 flors
- Districte de Ciutat Vella El tràfic de fàrmacs per crear la ‘droga dels pobres’ s’expandeix a la zona més vulnerable de Barcelona
- A les 40 setmanes L’alcalde de Girona Lluc Salellas anuncia la mort del seu fill no nat «de manera inesperada»
- Apunt Equip pet...¡¿Com?!
- L’anàlisi La remuntada mai va ser real
- Delinqüència digital Creixen les «estafes híbrides»: l’engany que combina el món virtual i el físic
- Tipus d’interès L’eurozona es blinda: el BCE abaixa tipus al 2,25% en resposta a l’ofensiva de Trump
- Conflicte laboral PortAventura suspèn la venda d’entrades per a aquest dissabte per la vaga de treballadors
- Metro de Barcelona Adjudicades per 48 milions les obres de les estacions de Manuel Girona i Campus Nord de l’L9
- Oferta d’ocupació El treball que sempre havies somiat: 1.000 euros a la setmana per provar platges i explicar-ho