Al Parlament

Una diputada de Junts: «La infermera del CAP em va dir que si fos immigrant em donarien cita avui mateix»

Anna Navarro y Carles Puigdemont en un acto de campaña.

Anna Navarro y Carles Puigdemont en un acto de campaña. / Nico Tomás / ACN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Fa just un any, Junts anunciava a so de bombo i platerets el fitxatge d’Anna Navarro com a número dos de la candidatura de Carles Puigdemont. No obstant, l’empresària d’Olot que durant més de 30 anys es va forjar a Silicon Valley, no va tenir durant la campanya electoral el protagonisme esperat. Navarro amb prou feines va pujar a l’escenari que es va instal·lar al municipi d’Argelers per més de 15 dies i no se la va exposar en cap de les rodes de premsa celebrades aquells dies. Tampoc ara té un paper molt destacat com a diputada dins el grup postconvergent al Parlament. No obstant, una intervenció seva en la comissió d’exteriors aquest dijous l’ha posat de nou en el focus.

Navarro va aprofitar la cita per relatar les dificultats burocràtiques amb què s’ha trobat des de la seva tornada dels Estats Units i, concretament, va explicar les traves que va experimentar per ser visitada en un CAP. La diputada va assegurar que va tardar «dos o tres mesos» a ser atesa i que va haver de recórrer a una mútua privada per no tenir nòmina espanyola. «S’ha de repensar com tornem. És horrible. Un procés molt complex i complicadíssim. Arribar i no tenir dret ni anar al CAP per no tenir una nòmina, quan altres persones arriben en aquest país i poden anar-hi. La infermera em va dir que si fos immigrant em donarien [cita] avui mateix», va etzibar durant la seva intervenció.

A més, va assenyalar altres dificultats, com els problemes per entendre com s’han de pagar els impostos. «Aquí hi ha un impost sobre la propietat, que no existeix als Estats Unit», va rematar, en una intervenció de cinc minuts on també va posar en relleu la feina de les delegacions catalanes a l’exterior.

La polèmica desencadenada per Navarro coincideix amb l’inici de la campanya de ‘Junts s’explica’, que busca donar a conèixer el «model de país» que defensa el partit i desactivar el discurs d’Aliança Catalana. Des de Girona, on la gira postconvergent va donar el tret de sortida, el secretari general de la formació, Jordi Turull, va fer un contundent discurs contra els partits que «aviven l’odi».

¿Qui és Anna Navarro?

Notícies relacionades

Navarro va néixer a Olot el 1968 i, fins al fitxatge per Junts de fa un any, va estar tres dècades treballant en empreses tecnològiques, també a Silicon Valley. El desembre del 2021, va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat pel seu esforç en tecnologia i empresa. Navarro va estudiar Filologia Anglogermànica a la Universitat de Barcelona, i un postgrau de Filologia Alemanya a la Universitat Humbolt de Berlín. Més endavant va cursar estudis de lideratge de juntes directives, enginyeria de telecomunicacions i informació tècnica, i estudis de lideratge femení en diverses universitats i centres d’innovació nord-americans.

El 1992 va formar la seva primera ‘start-up’ a San Francisco (Estats Units). Ha dirigit equips d’enginyeria global, transformació digital, infraestructura global, globalització de productes, continguts tècnics, i estratègia global d’empresa a corporacions americanes com Cisco SystemsXeroxVeriSignVMwareNetApp i Procore Technologies. El 2020 va ser nomenada la dona més influent del món en tecnologia per la revista Analytics Insight.