Pedra angular de la ciència biomèdica a Catalunya

Edicifio cellex, Vall dHebron Institut dOncologia

Edicifio cellex, Vall dHebron Institut dOncologia / Joandrés | CC 4.0 wikipedia

1
Es llegeix en minuts

L’empresari químic Pere Mir i Puig (1919-2017) va crear el 2003 la Fundació Privada Cellex per finançar la investigació científica a Catalunya, que ha despuntat en els últims 20 anys. L’entitat ha finançat projectes com l’Institut de Ciències Fotòniques, el Centre d’Investigació Biomèdica de la Universitat de Barcelona, l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (Idibaps), el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) o el programa CIMs+Cellex de beques per a alumnes de batxillerat, especialitzat en ciències i matemàtiques.

Notícies relacionades

Com recullen els estatuts de la fundació, el seu objectiu és "el progrés de la investigació científica, principalment al territori de Catalunya". Així, la fundació desenvolupa la creació, manteniment, subvenció i ajudes a centres d’investigació, tant de titularitat pública com privada. També atorga fons econòmics a persones físiques dedicades a tasques i projectes d’investigació, especialment als de caràcter mèdic.

El 2023, gràcies a fons de la Fundació Cellex, el VHIO va poder renovar la primera planta del seu Edifici Cellex per convertir-lo en un espai de 900 metres quadrats de laboratori destinat a la incorporació de nous grups preclínics. També va ampliar els seus grups d’investigació gràcies a l’entitat.