MONOGRÀFIC ESPECIAL

35.597 morts documentades de migrants en la ruta cap a Europa

EL PERIÓDICO publica aquest diumenge en l'edició de paper (dissabte 'online') un suplement amb la llista dels morts, mentre analitza, mitjançant articles, reportatges i entrevistes, la terrible crisi de la immigració

zentauroepp44980042 topshot   an aerial photo shows a boat carrying migrants str190207160959

zentauroepp44980042 topshot an aerial photo shows a boat carrying migrants str190207160959 / MARCOS MORENO

1
Es llegeix en minuts

La publicació dominical 'Més Periódico' d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA es transforma aquesta setmana en un monogràfic de 64 pàgines sobre la xacra de les morts d’immigrants i refugiats en el seu camí cap a Europa. El suplement especial –amb col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona– publica la llista de 35.597 morts documentats (fins al 30 de setembre) que recopila des del 1993 l’oenagé UNITED, situada a Amsterdam, amb informació de 550 organitzacions de 48 països.

Aquesta llista és objecte d’un projecte, 'The List', en què, des de fa 16 anys, treballa l’artista turca Banu Cennetoglu i que, fins fa uns dies, s’ha exhibit a l’estació de metro del passeig de Gràcia de Barcelona en el marc d’Umbral, on han participat 11 artistes més compromesos socialment.

La frontera més perillosa

Notícies relacionades

A més de la llista, 'Més Periódico' reflexiona sobre la crisi de la immigració. El suplement l’obre un article d’un dels principals experts en el tema, el catedràtic de Filosofia del Dret i director de l’Institut de Drets Humans de la Universitat de ValènciaJavier de Lucas, que retreu als poders polítics la seva inoperància davant de les milers de persones que cada any perden la vida al Mediterrani, cosa que converteix aquest mar en la frontera més perillosa del món.

Entrevistes amb els activistes Òscar Camps Helena Maleno donen llum sobre el dolorós dia a dia de la seva tasca solidària, a traves de Proactiva Open Arms i Caminant Fronteres, respectivament. Biografies de sis dels morts en el trànsit cap al que ells creien un món millor il·lustren l’horror del drama. I la publicació la tanca una conversa amb Banu Cennetoglu, l’artista que té com a missió, explica, donar visibilitat a la llista dels morts, molts dels quals apareixen amb el nom, el sexe, el lloc d’origen i com van morir.