Baby Sussex: guia sobre el naixement reial

Meghan Markle afronta la recta final de l'embaràs amb alguns girs de guió respecte a la tradició

zentauroepp47593792 file photo  britain s meghan  duchess of sussex and prince h190411193949

zentauroepp47593792 file photo britain s meghan duchess of sussex and prince h190411193949 / POOL New

5
Es llegeix en minuts
Núria Marrón

L’esdeveniment 'celebrity' d’aquesta primavera ha entrat en format de compte enrere. Està previst que Baby Sussex –nom que ha rebut el nadó reial a la pica baptismal de la premsa– arribi al món els pròxims dies i que desencadeni un frenesí mediàtic amb rang de la Superbowl.

Així que aquí tenen una guia per no perdre’s en el laberint de xafarderies, fets i odis que envolten l’adveniment d’aquest nou llinatge que unirà els Windsor amb el Hollywood interracial –¿potser no senten com la reina Victòria es remou al mausoleu reial?– i que s’ha convertit en un dels passatemps preferits –juntament amb el pub, les curses de cavalls i el te de les cinc– amb el qual els britànics estan alleujant aquesta primavera de passió i ‘brexit’. 

Pla de part

A la campanya i sense “homes amb americana i corbata” 

Per ordre d’aparició, l’últim incendi que han patit els tabloides, les xarxes, els analistes i els súbdits amb tendència a llançar una bromera inflamable només sentir dues paraules –Meghan Markle– ha arribat a conseqüència de l’anomenat pla de part. ‘The Mail on Sunday’ explicava dies enrere que la duquessa té la intenció de parir amb una ginecòloga perquè no vol que «homes amb americana i corbata» portin al món el seu nadó. Boom.

Si estan al corrent de les crisis que es munten cada vegada que algú sense cap idea de protocol reial dictamina que la duquessa no ha obert una porta de forma correcta, podran tenir una idea de l’enrenou. Segons els seus detractors, Markle rebutja l’equip de ginecòlegs de la reina, els mateixos que van assistir Diana i Kate Middleton, perquè a) no pot parar de cometre "extravagàncies" i b) no accepta que "no pot tenir-ho tot: viure com una estrella de Hollywood i ser duquessa" (cortesia de l’analista en cap de 'The Telegraph' Anna Pasternak). 

Més enllà del gulag de reeducació on part de la premsa enviaria la duquessa, sembla que la futura mare vol tenir al seu costat la seva ginecòloga de capçalera i un part amb les mínimes intervencions (sense epidural ni oxitocina). L’hospital que estan estudiant no és el mateix que van triar Diana i Kate (Saint Mary, 6.000 lliures la primera nit, i carta de vins i xampany), sinó un de més pròxim a Frogmore Cottage, la nova casa a Windsor amb hort ecològic i sala de ioga on s’acaben d’instal·lar després de gastar-se tres milions d’euros en reformes. L’hospital veí Frimley Park compta amb sales preparades per a parts no medicalitzats i l’habitació costa 100 lliures la nit.

Frogmore Cottage, la nova casa a Windsor. / max mumby (getty)

Sense retrat de família

No hi haurà foto amb el nadó a la sortida de l’hospital

En els parts sense incidències, aquest centre hospitalari sol donar l’alta a les 12 hores del naixement. I Markle ja ha anunciat que en aquells moments en els quals la partera, passada la furiosa tempesta, sent el cos com una ferida oberta no estarà per calçar-se talons ni per sotmetre’s a assecadors de cabells ni a maquilladores que armin el seu cèlebre 'efecte bona cara'. Així que vagin oblidant-se de la foto de rigor a les portes de l’hospital amb la qual la premsa, des dels temps de Diana, documenta els natalicis reials.

Els Cambridge, a la sortida de la sala de parts. Els Sussex s’abstindran de la foto. / hannah mckay (reuters)

De tota manera, aquesta tradició 'royal' està oficialment qüestionada des que, mesos enrere, l’actriu Keira Knightly va escriure un assaig que lamentava que la duquessa de Cambridge, al cap de set hores d’haver parit, comparegués davant de la premsa en perfecte estat de revista amagant –escrivia– "la batalla" que havia viscut i intentat semblar tant sí com no "guapa i elegant" davant d’un grup d’homes fotògrafs.

Així que la primera imatge, diuen els hermeneutes de palau, arribarà via Instagram, a través del compte oficial que acaben d’obrir i en el qual demanen als seus seguidors que, sisplau, s’abstinguin d’enviar-los regals i que, al seu lloc, facin donacions al grapat d’oenagés que indiquen. Volen que molt aviat Sussex sigui sinònim d’una marca de filantropia global. 

Ni príncep ni altesa reial

¿Es dirà Victòria? ¿Isabel? ¿Eduard? 

A partir d’aquí, les informacions entren en aquesta categoria de rumors que alimenten les cases d’apostes. Sembla que a la tennista Serena Williams, íntima de Markle i organitzadora del seu ‘baby shower’ –la festa que es va celebrar en un ‘penthouse’ del Mark Hotel de Nova York que costa 66.000 euros per nit i en què hi va haver des de màquina de gel dolç fins a filets de 150 lliures–, se li va escapar dies enrere que el nadó era nena. Des d’aleshores, les apostes pel nom basculen (per aquest ordre) entre Isabel, Diana i Victòria, tot i que també hi ha qui encomana les seves lliures a Felip o Frederic.

Serena Williams, una íntima de Markle propensa a l’espòiler. / jason koerner (getty)

Si la reina no decreta el contrari, no tindrà tractament d’altesa reial ni títol de príncep. Coses del 'Buckingham code', si és nen serà comte de Dumbarton (títol menor de Harry) i si és nena serà lady Mounbatten Windsor. En tots dos casos ocuparà el setè lloc de successió al tron, podrà tenir la doble nacionalitat i serà criat en gran manera per l’àvia materna, Doria Raglan, treballadora social, professora de ioga i veïna d’un suburbi de Los Angeles. 

Marcatge

Polèmiques, invencions i “figura d’odi nacional” 

Precisament el capítol de la ‘nanny’ –una institució a la família reial tan arrelada com la capa d’ermini i les joies de la corona– és un dels punts calents del fulletó que ens ocupa. ¿Contractaran una mainadera? ¿L’àvia materna serà qui s’encarregui de la criança en absència dels pares?

Arribats a aquest punt, han d’estar pensant en quin moment les mainaderes reials van començar a protagonitzar titulars. No obstant, el cas Markle –en què el grup més extrem de ‘haters’ han arribat a dir que la duquessa utilitza una panxa protètica perquè, ja saben, té una relació patològica amb l’atenció– està assolint categoria sociològica.

Doria Raglan, mare de Meghan i possible 'nanny' de la criatura. / GARETH FULLER (REUTERS)

Notícies relacionades

Segons la periodista de ‘The Guardian’ Catherine Bennett, la duquessa s’està convertint en una cosa semblant a “una figura d’odi nacional, la persona que tots necessitem per superar un moment difícil, com la nòvia del teu cosí que no para d’arquejar les celles i parlar de ioga en un sopar de Nadal tens”. Al cap i a la fi, assenyala, persones que mai han sentit inquietud per les desigualtats socials i els privilegis reials –i estaran d’acord que aquí sí que hi ha un tema gros– ben aviat senten una indignació furiosa perquè una celebritat casada amb un príncep porti una bossa cara. "Vam fer això abans, ¿recorden? Perdre el sentit de la proporció en la crítica a les deficiències d’una princesa no és un error que un país pugui cometre dues vegades”.