Sobreviure a Jesús Gil
15 anys després de la seva mort, la família de l'alcalde de Marbella trampeja amb el seu llegat i la sèrie 'El pionero' d'HBO explica en detall la seva vida
zentauroepp48888095 teletodo hbo el pionero documental jesus gil190710182846
Un faraònic arc d’entrada a Marbella i gairebé 30.000 vivendes il·legals davant l’escassetat de serveis públics. Aquesta és en l’actualitat l’empremta de Jesús Gil a la ciutat on va guanyar tres eleccions locals per majoria i amb la qual la seva família amb prou feines té avui vinculació. Aquí repassem què ha sigut dels cinc membres del clan.
María Ángeles Marín, en una imatge del 2004. /
MARÍA ÀNGELS MARÍN
La matriarca reclosa
La dependenta de pastisseria no era la candidata preferida de Guadalupe, la mare de Jesús Gil, però la parella va seguir endavant contra vent i marea. Amb els seus cabells cardats i els seus cridaners llavis, María Ángeles Marín es va refugiar a Madrid després de la mort del seu marit el 2004, primer en un xalet de La Moraleja i després en un pis pròxim al Retir0, on encara resideix.
A l’estiu del 2011 va tenir un ictus i, des d’aleshores, té problemes de mobilitat, per la qual cosa amb prou feines trepitja Marbella. Vila Ángeles, la casa familiar al costat de l’elitista escola que abans havia sigut el Club Financer de Gil, segueix oberta, però els hereus la visiten molt de tard en tard.
Jesús Gil Marín. /
JESÚS GIL MARÍN (1961)
El dofí que no va regnar
El primogènit estava cridat a continuar la tasca política del seu pare a Estepona i a l’Atlètic de Madrid, però avui està retirat i la seva vida gira entorn de la immobiliària Gilmar, amb seu també a Marbella, els cavalls i els toros.
Casat amb la seva parella de tota la vida, Carmen Oset, té una filla que prova sort com a model (Rocío Oset). La justícia reclama als hereus de Gil 105 milions pel saqueig de les arques de Marbella, però ells van al·legar que el seu pare només els va deixar 800 euros en els comptes. Després de pledejar, van aconseguir aixecar l’embargament sobre nombrosos immobles que, a nom del conglomerat empresarial, encara mantenen.
Miguel Ángel Gil Marín. /
MIGUEL ÀNGEL GIL MARÍN (1963)
El capitost de l’Atleti
El segon fill va deixar el camp i els animals per agafar les regnes de l’Atlètic de Madrid, on és el principal accionista. Va muntar un imperi ramader entorn de la finca Valdeolivas (Àvila), la casa de famós cavall Imperioso, on cria cavalls de pura raça i caps de bestiar braus, a més de gestionar dos vedats de caça.
El fill més mediàtic de la saga resideix en la luxosa urbanització La Finca a Pozuelo (Madrid), es va divorciar dues vegades –la segona, de la miss Las Palmas Lucía Díaz– i té quatre fills. És l’únic perseguit per la justícia pels tripijocs del seu pare, com el 'cas de les samarretes’, per qui va ser condemnat a any i mig de presó.
Myriam Gil Marín, el 2004. /
MYRIAM GIL MARÍN (1967)
La més silenciosa
És l’única filla, i la més semblant a la seva mare. Secretària personal de Jesús Gil a l’Ajuntament, va conèixer en primera fila tota l’activitat política i empresarial del seu pare, tot i que no va estar implicada en els casos judicials. En l’actualitat, la seva vida gira entorn de les empreses que van pertànyer a Gil i té cura de la seva mare malalta.
El seu casament amb Eduardo de las Heras, candidat del GIL per Benalmádena (amb qui té dos fills), va reunir a Valdeolivas un bon nombre de famosos, futbolistes i premsa del cor.
Allunyada dels flaixos, és l’única que acudeix amb freqüència a Marbella a disfrutar de les seves vacances.
Óscar Gil Marín, el 2004. /
ÒSCAR GIL MARÍN (1969)
L’'ex' de Leticia Sabater
Notícies relacionadesEl benjamí va acaparar l’atenció de la premsa per la seva afició a les festes i els seus flirtejos amb Leticia Sabater i altres famoses televisives. Diuen que va heretar les maneres tosques i fanfarrones del seu pare, i també l’esperit de resistència a l’autoritat.
Resideix en un cèntric àtic de Madrid, des d’on gestiona diversos negocis immobiliaris, entre els quals la polèmica urbanització de Los Ángeles de San Rafael, la primera llosa de Gil: l’ensorrament del restaurant va causar 58 morts i el primer ingrés a la presó del progenitor. També forma parte del consell d’administració d’algunes de les empreses familiars, amb la matriarca al capdavant.