'The Windsors': els 'royals' hilarants

L'antítesi (macarra) de 'The Crown', que també pot veure's a Netflix

zentauroepp55817996 mas periodico serie los windsors201111162242

zentauroepp55817996 mas periodico serie los windsors201111162242

2
Es llegeix en minuts
Noelia Sastre

Això de la família reial britànica és un interminable afartament mediàtic. Ja sigui en la vida real o en la ficció, el cas és dedicar-li hores a aquesta saga de cognom recent (només des del 1917 es diuen Windsor per tallar amb les arrels alemanyes del seu nom) i quatre monarques al tron, des de Jordi V a Isabel II. I és en la ficció on més titulars acaparen últimament. Fa mesos que Netflix anuncia la quarta temporada de ‘The Crown’. Una potent maquinària de publicitat en forma d’entrevistes, tràilers, curiositats i episodis històrics prepara els fans d’aquesta sèrie d’impecable factura per a la seva tornada, avui. Però hi ha una altra sèrie en aquesta mateixa plataforma que passa de la pompa, la història, la política i els actors famosos per presentar els ‘royals’ britànics en format ‘sitcom’ i guió punk. 

A ‘The Windsors’ es riuen molt de la imatge que projecten aquests excessius personatges. És una paròdia, un retrat macarra i satíric que no deixa canya dreta. Guillem treballa en un local de kebabs i organitza un referèndum sobre el futur de la monarquia. Kate té origen gitano i contrau l’Ebola durant un viatge a l’Àfrica. Camil·la decideix quedar-se embarassada als 68 perquè el seu fill sigui l’hereu. Un fill negre de Carles apareix a palau. Eugènia i Beatriu de York són youtubers i es radicalitzen, captades per un extremista musulmà. Pippa intenta lligar-se Enric, l’analfabet, a qui només li interessen la festa i el sexe. 

Humor gruixut

«Grollera, crua, una autèntica explosió», en va dir el ‘Daily Telegraph’ quan es va estrenar el primer episodi a Channel 4, el 2016. Des d’aleshores porta tres temporades i dos especials: Nadal i el casament d’Enric i Meghan Markle. En l’última entrega, estrenada al febrer, tornen a l’humor gruixut amb la rivalitat entre germans i cunyades. Trump convida Carles i Camil·la a abandonar Anglaterra i convertir-se en els reis dels EUA, Enric vol que Pippa sigui la mainadera del seu fill, Meghan fa un discurs a l’ONU en mandarí. I Beatriu tem que el seu pare no pugui portar-la del braç fins a l’altar, en una picada d’ullet a la relació del príncep Andreu amb el mort Jeffrey Epstein, condemnat per tràfic de menors en un dels penúltims escàndols de la casa. 

«Grollera, crua,
una autèntica
explosió», va dir
de la producció
el ‘Daily Telegraph’ quan
es va estrenar

Notícies relacionades

La sèrie, que utilitza la imatge que els mitjans projecten de la família per construir una comèdia molt bèstia i de baix pressupost, es va rebre amb crítiques dispars en un país que, a diferència d’Espanya, està més que acostumat a parodiar els inquilins de Buckingham i la seva descendència. Per cert, la reina, protagonista absoluta de ‘The Crown’, no apareix a ‘The Windsors’ tret de per carta.

«Tonto i ridícul»

«No hi ha gaires ‘sitcoms’ així en aquest moment. ¿A qui no li agrada una entremaliadura? Pots ser fan de Beethoven i dels Buzzcocks  alhora», escriuen a ‘The Guardian’, que sugereixen un ‘spin-off’ per a les filles d’Andreu i Sarah Ferguson, que donen molt joc. I si en algun moment sorgeix una petita controvèrsia, els guionistes ho conclouen ràpid remarcant que «el to de la sèrie és clarament tonto i ridícul».