Wanda Sykes, Amy Schumer i Regina Hall, així són les tres presentadores dels Oscars 2022
Les actrius seran les amfitriones dels Oscars, que se celebraran el 27 de març a Los Angeles
L’any passat la retransmissió va tenir els índexs d’audiència més baixos de la història
Un trio de còmiques ha acceptat finalment una de les feines menys volgudes de Hollywood: ser les mestres de cerimònia de la 94a edició dels premis Oscar, que se celebrarà el 27 de març al Teatre Dolby de Los Angeles. A través de l’humor i una participació més gran del públic (s’anunciarà la pel·lícula escollida a Twitter a través de l’etiqueta #OscarsFanFavorite), l’Acadèmia busca recuperar l’imant perdut l’any passat, quan la retransmissió va obtenir els índexs d’audiència més baixos de la història.
Wanda Sykes, Amy Schumer i Regina Hall presentaran cada una un segment de les tres hores que durarà l’entrega de premis retransmesa per la cadena ABC. Seran les primeres presentadores des del 2018, quan Jimmy Kimmel es va posar al capdavant per segon any consecutiu. Des d’aleshores el lloc no ha trobat candidats: Kevin Hart era l’escollit el 2019 però va caure després de la polèmica pels seus comentaris homòfobs a les xarxes socials, substituït per una curta presentació de Tina Fey, Amy Poehler i Maya Rudolph. I el 2021 Regina King va fer un potent però curt discurs d’inauguració. Entre les opcions per al 2022, el productor Will Packer buscava un quart presentador amb Jon Hamm (‘Mad Men’) que, segons ‘The New York Times’, no ho va acceptar.
Chris Rock i Steve Martin també eren a la llista, en el seu cas per repetir el paper d’amfitrió, aquest buit difícil però clau per a la viralitat dels millors moments, com el famós ‘selfie’ d’Ellen DeGeneres amb les grans estrelles el 2014. Finalment portaran la batuta tres de les cares més conegudes de la comèdia als Estats Units, amb experiència com a presentadores en entregues de premis (Schumer, els MTV el 2015; Hall els Black Entertainment Television el 2019) i programes de televisió (Sykes a la Fox).
Wanda Sykes: de l’Agència de Seguretat Nacional a Hollywood
Protagonista, creadora i guionista de la sèrie ‘La família Upshaw’ (Netflix), Wanda Sykes (1964) té una llarga trajectòria al cine (‘Monster in Law’, ‘Down to Earth’), televisió (‘The Good Fight’, ‘Curb Your Enthusiasm’, ‘Black-ish’, ‘The New Adventures of Old Christine’) i posant veu a personatges d’animació (‘UglyDolls’). De les seves 14 nominacions als Emmy en va guanyar un el 1999 com a guionista del ‘Show de Chris Rock’. El 2009 va estrenar el seu propi ‘talk show’ a la cadena Fox, tot i que només va durar uns mesos. Un any abans Sykes va sortir de l’armari a l’aparèixer en una manifestació en contra de la Proposició 8, referèndum a Califòrnia que va eliminar el dret al matrimoni homosexual, finalment desestimat pel Tribunal Suprem dels EUA. També col·labora amb el PETA i el Centre Ruth Ellis per ajudar joves sense llar de la comunitat LGTBI. Abans de dedicar-se a la comèdia va treballar com a contractista per a l’Agència de Seguretat Nacional i diu que si no fos actriu, seria xef. Sykes toca la bateria, és una apassionada del tennis i mai es perd l’US Open. Va conèixer la seva dona en un ferri entre Nova York i Fire Island el 2006. Juntes passen cada estiu a França.
Amy Schumer: l’humor ‘xafaxarcos’ i passat de frenada
Després de 12 nominacions a l’Emmy, Amy Schumer (1981) finalment va guanyar el 2015 pel seu xou a Comedy Central. «Mencanta actuar. Vaig estudiar teatre a la universitat i mai vaig pensar a fer monòlegs en directe, però va passar. Així que aquest paper em resulta molt natural. M’agrada que la gent vegi aquesta altra part meva. Em preocupava que pogués distreure els espectadors, però crec que no ha passat», diu l’actriu sobre el seu rol en el drama ‘The Humans’. En el seu pròxim projecte, l’actriu que acostuma a atropellar amb un humor ‘xafaxarcos’ i sempre passat de frenada torna a la comèdia amb la sèrie ‘Life & Beth’, que escriu i protagonitza com ja va fer amb la pel·lícula ‘Trainwreck’, dirigida el 2015 per Judd Apatow. Un any després va publicar les seves memòries i el 2018 va debutar a Broadway amb ‘Meteor Shower’. Cosina segona del senador demòcrata Chuck Schumer, l’actriu va créixer entre Manhattan i Long Island. De pare jueu, afirma haver patit antisemitisme en la infància. «Entre la meva última pel·lícula i la nova sèrie crec que tindré un bon començament del 2022. Després la gent es cansa de la sobreexposició, així que em tornaré a amagar com vaig fer durant un parell d’anys. Aquesta és la meva lliçó apresa».
Regina Hall: l’actriu que no va poder ser monja
Notícies relacionadesA més de protagonitzar ‘Girls Trip’, film produït per Will Packer, alhora el productor d’aquesta nova cerimònia dels Oscars, Regina Hall (1970) s’ha ficat la crítica a la butxaca amb pel·lícules com ‘Support the Girls’, ‘Master’, ‘Honk for Jesus’ i ‘Save Your Soul’, les dues últimes estrenades al Festival de Sundance. Abans dels seus èxits indie va treballar en títols tan populars com les sèries ‘Ally McBeal’ i ‘Ley y orden’, així com en quatre de les sis entregues de ‘Scary Movie’. Va estudiar Periodisme a la Universitat de Nova York però la interpretació es va creuar en el seu camí a mitjans dels 90 i des d’aleshores mai l’ha abandonat. Als 40, després d’una dura ruptura sentimental, va intentar perseguir un desig que ja va tenir en l’adolescència: fer-se monja. No la van acceptar per ser massa gran (el límit de la congregació catòlica que li interessava està en els 39). «Mai vaig pensar a deixar res, sinó a caminar cap alguna cosa. En aquell moment no pensava en la meva carrera o el sexe. Simplement creia que sent monja trobaria pau», declara l’actriu en una entrevista amb ‘The New York Times’, en què es lamenta sobre les dificultats dels actors negres a Hollywood.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.