On Catalunya
el museu imaginari
Merendero de la Mari i el Port Vell, un lloc per desconnectar
La realitzadora Bárbara Barberà troba «pau» en aquest restaurant on disfruta de la seva cuina tradicional i de les vistes sobre el front marítim de Barcelona
barbara-barbera /
Bárbara Barberà debilitat pels terrats. «M’agraden perquè imagino històries a partir de la gent que veig». Però com que no viu en un àtic, s’ha de conformar amb les terrasses dels hotels on prendre alguna cosa. Així que les visita quan pot, menys del que en realitat voldria. En canvi, té més a mà un racó que també ofereix bones vistes, que l’omple de «pau» i que, a més, li encanta: el restaurant Merendero de la Mari (plaça de Pau Vila, 1), des d’on contempla l’horitzó del Port Vell, el passeig de Colom i la muntanya de Montjuïc.
I des d’on observa el vaivé de persones que tant la fan crear històries. Perquè a ella, realitzadora i productora audiovisual en l’actualitat i model durant la seva joventut, el que li agrada és això. I plasmar-les després en una pantalla. Ho fa a l’empresa familiar Barberà Films. MANGO, Nike, Lancaster, Hugo Boss, Rimmel London, Victorio & Lucchino, Wella i Max Factor són algunes de les firmes amb què treballa o ha treballat Barberà, especialitzada en films publicitaris de moda i bellesa.
Igual que els seus pares i el seu avi
No és casualitat que triï Merendero de la Mari. Els seus pares i el seu avi eren habituals de l’establiment quan s’ubicava a la platja. «Hi anaven cada diumenge», recorda. «Hi anaven molts artistes, actors, realitzadors com els meus pares...». Amb l’arribada dels Jocs Olímpics, el restaurant es va traslladar al Palau de Mar, i van continuar anant fins allà.
Ubicat al Palau de Mar
Edifici de 1890, el Palau de Mar (1890) va acollir els Magatzems Generals de Comerç. Exemple de l’arquitectura portuària del XIX, avui dia acull el Museu d’Història de Catalunya, empreses tecnològiques i diversos restaurants.
Ella continua amb la tradició. «Primer, perquè ser aquí m’ajuda a desconnectar, sembla que estigui fora de la ciutat, de vacances. No hi ha cotxes. I segon, perquè m’agrada molt menjar. Però cuina tradicional i mediterrània, no les modernitats que es fan ara i que estan molt bé per veure», confessa.
Per això disfruta tastant l’anomenat Rape Mari amb ‘fideuà’ («porta mussolina d’allioli gratinada al forn») i els paquetets, unes postres de pasta fil·lo que embolcalla crema amb vainilla («és una explosió a la boca de contrastos, del calent i cruixent de la pasta acabada de fregir amb el fred i cremós del farcit»).
Llumetes de nit
Notícies relacionadesAquest lloc li agrada tant que hi va a dinar cada diumenge, tot i que alguna nit també. «També té molt encant gràcies a les llumetes dels edificis i els vaixells», comenta la realitzadora, que sol trobar inspiració a la taula del restaurant i a la terrassa, mentre es pren una cervesa, tasta unes tapes i perd l’oremus amb el guacamole («¡soc addicta al guacamole!»).
I, mentre veu com passa la vida davant dels seus ulls, confirma que «la cuina és com el procés del muntatge d’una pel·lícula: agafes coses d’aquí i d’allà i construeixes alguna cosa».
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia