On Catalunya
UN 'hobby' DIGNE DE 'JOC DE TRONS'
Caçadors de dracs a Barcelona
Recorren Barcelona a la recerca d'espècimens que llancin foc per la boca. Dracs, no polítics. Diuen que aquesta és la ciutat del món amb més rèptils mitològics per metre quadrat
zentauroepp55816560 alex esteve201112110821 /
«¿No sents els rugits?». L’Alex s’endinsa en la boscúria amb la mateixa lleugeresa que Melania Trump en un gabinet de divorci. Tu acostes l’orella, però l’únic que intueixes últimament en la llunyania és el Duo Dinámico afinant la guitarra. La segueixes ranquejant pels jardins del Palau de Pedralbes amb sensació d’extra de ‘Joc de trons’. En qualsevol moment –garanteix– apareixerà un drac.
«Caço dracs», es presenta com si res. És el seu hobby, diu sense creuar els dits. Quan no rastreja bèsties mitològiques, Alex Esteve és administrador de sistemes informàtics. No té espasa, ni cicatrius visibles. «No soc Sant Jordi», riu. Però des de gener recorre Barcelona a la recerca d’espècimens que treguin foc per la boca. Dracs, no polítics. N’haurà caçat uns 200.
El guardià marca Gaudí dels Pavellons de la Finca Güell. /
L’Alex ja atalaia el cel amb posat professional. «¡Allà n’hi ha un!». Apunta amb el mòbil, dispara diverses ràfegues i penja la captura a Instagram: @dracselona, ha rebatejat aquesta Barcelona atapeïda de ‘dracs’. Fins i tot li han sortit informadors per les xarxes. Més que un Sant Jordi, confessa, ell ja se sent Pare de Dracs.
«És una manera d’obligar-te a sortir a caminar i descobrir la ciutat», afegeix al seu costat el Jordi. És la parella de l’Alex, caçador de dracs consort. Jordi Camps. Sembla una ironia que sigui ell qui tingui nom de caça-dracs oficial. De fet, sol portar un rèptil a la mascareta. És el logo de la seva empresa de disseny.
Porta amb empentes de l’antic taller de Joan Balaciart, a Pi i Margall, 55. /
Per la catedral s’atalaia algun drac amb l’aire bonàs de Fuixur, el de ‘La història interminable’, informen. Val la pena buscar entre bambús als jardins del Palau de Pedralbes. O xafardejar algun portal de l’Eixample. ¿El més ferotge? El guardià marca Gaudí dels Pavellons de la Finca Güell. Ideal per fer-se ‘selfies’ amb cara de retrobament familiar a casa dels Pantoja. ¿El més cridaner? L’Alex ensenya una foto de l’espectacular porta de ferro forjat de l’antic taller de Joan Balaciart. El ’top 10’ de Dracselona obvia els dracs més fotografiats. Ni tan sols ha anat a capturar el del parc Güell.
«Disculpi –ha dit a algun veí de l’Eixample–, sembla que això que hi ha al seu portal és un drac». Ningú ha sortit corrents. Fa molt temps que els barcelonins viuen entre bèsties mitològiques sense immutar-se. L’Alex va estar a punt d’obrir un compte d’Instagram de ‘Joc de trons’ a la barcelonina. A part de dracs (emblema dels Targaryen), diu que es veuen molts lleons (Lannister) i llops (Stark).
Drac amb posat desafiador al portal de Provença, 185. /
Ja sembla que els escolten rugir. «Veus edificis que fan pinta de tenir-ne. I gairebé sempre l’encertes». Escanegen l’horitzó amb mirada de Robocop: politges, penells, balcons, porteries. «Estan amagats esperant que els descobreixis». Arriben a fer contorsionismes per una bona foto. Sí, ara quan es cacen dracs, en comptes de socarrimat, un acaba amb dolor a les cervicals.
La ‘newsletter’ de l’On Barcelona
Diuen que si actives aquesta ‘newsletter’ davant un mirall a mitjanit, se t’apareix Pocholo i et porta de festa. Ana Sánchez et descobreix cada setmana els plans més originals de Barcelona.
La ciutat amb més dracs
«Diuen que Barcelona és la ciutat del món amb més dracs per metre quadrat», apunta la web de Patrimoni de la Generalitat. Fa anys que en dona fe el fotògraf Josep Martínez. Fa 13 anys que caça dracs amb la seva càmera. Va publicar fa una dècada ‘Drakcelona’: 12 rutes en format llibre. El van seguir dos volums més amb escates. A hores d’ara té censats 1.100 dracs, calcula, i un quart llibre en projecte. ¿El seu favorit? Un d’enfilat al passeig de Gràcia, 26. ¿El més espectacular? «El més gran, que està al parc de l’Espanya Industrial.» Un bitxo de 32 metres totalment inofensiu: fa de tobogan.
Drac instal·lat al passeig de Gràcia, 26. /
¿Per què són tan addictius els dracs? «És un animal mitològic que té una força i una bellesa espectaculars», respon el Josep. «I al final –assegura– se’t desenvolupa com un olfacte».
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- Temor i dubtes sobre la gestió de Gaza, Síria i l’Iran
- El PPE mostra la seva "preocupació" per l’estat de dret a Espanya
- Feijóo i el risc de recolzar Mazón
- Sánchez lloa el socialisme de Page tot i les seves diferències
- Isabel Rodríguez: "Sense allotjaments turístics, l’augment de l’oferta contindrà els preus"