On Catalunya

Plaers d’estiu

Llibreries de Barcelona que amaguen una cafeteria fantàstica

Llibreries de Barcelona que amaguen una cafeteria fantàstica

Joan Mateu Parra

4
Es llegeix en minuts

Enmig del brogit de Barcelona, del vaivé de la gent que la freqüenta o visita, i amb aquesta xafogor i calor asfixiant, res millor que refugiar-se en un lloc fresc i amb encant. A la capital catalana no li falten oasis: és més, hi ha autèntiques perles i locals que no són el que sembla des de la porta.

Si ets dels enamorats de perdre’s entre prestatgeries a la recerca d’una portada que et cridi l’atenció o olorar els fulls just abans de començar a devorar un llibre, pots compartir taula amb gent amb la mateixa afició en un entorn novel·lesc. ¿Et ve de gust prendre cafè en una llibreria? ¿Berenar, potser? A Barcelona es poden fer les dues coses i més. Si una llibreria sempre és el portal d’entrada a múltiples històries per descobrir, en aquestes quatre a més pots acostar-te a les històries amb un bon cafè a les mans.

Laie Llibreria Cafè

Comencem la nostra llista de recomanacions amb el singular espai que constitueix la Laie Llibreria Cafè, una cafeteria restaurant ubicada a prop de la plaça Urquinaona. Malgrat que Laie té més d’un establiment a Barcelona, el del carrer Pau Claris 85 és l’únic on podràs fer una pausa per menjar, picotejar o simplement prendre un refresc.

És una de les primeres llibreries de Barcelona que van unir gastronomia i cultura en un únic espai. Un parell de pisos, una varietat infinita de llibres repartits en prestatgeries blanques i zona de restauració amb pati interior. Una llibreria tranquil·la i una cafeteria cèntrica en què impera la serenitat per poder immiscir-se en el llibre triat, si així es desitja. A més, és un espai per a tots els públics ja que té un gran fons editorial i múltiples sales. ¿Et fa vergonya anar-hi sol? Tranquil, aquesta llibreria organitza activitats com cursos, presentacions i exposicions per a nens i adults durant tot l’any. 

Llibreria Finestres

Molts afirmen que és de les llibreries més boniques de la ciutat. Inaugurada el 2021 i malgrat les dificultats de la pandèmia, Finestres s’ha convertit en una referència cultural a la ciutat. I és que aquest va ser el seu propòsit des del seu naixement, ja que no només és una llibreria: també és un espai cultural amb presentacions de llibres, xerrades i clubs de lectura. Cada setmana l’espai ofereix una mitjana de quatre activitats, que van des de trobades amb autors, fins a lectures en veu alta o cicles de debats.

Els 550 metres quadrats del carrer Diputació 249, en ple centre de Barcelona, acullen una quantitat ingent de llibres molt ben classificats. I just davant al local de la modernista Casa Garriga i Nogués, Finestres 250 ofereix 216 metres quadrats més dedicats exclusivament a disciplines artístiques i visuals: còmics, il·lustracions, art, arquitectura, urbanisme, fotografia... El bar, situat al final de la llibreria, es diu Bar Watson i s’ha fet un lloc com a oasi urbà on anar a disfrutar d’un bon llibre i un cafè.

La Central del Raval

El bar Decamerón de la llibreria La Central del Raval es troba en un emplaçament incomparable: els jardins de la Casa de la Misericòrdia. Així, una vegada un se submergeix en aquesta joia verda de la ciutat, ràpidament s’oblida d’on està. Ni soroll ni aglomeracions ni presses. Aquest secret de domini públic ràpidament ha circulat per la veïna facultat universitària d’Humanitats, on la llibreria ja era tota una institució per a estudiants i acadèmics. Ara és un lloc ideal per unir la passió per un bon llibre i un bon mos.

Entre palmeres altes i parets amb història podràs disfrutar de la carta que ofereixen, entre la qual es troben cafè d’especialitat, entrepans, amanides i tapes.

Llibreria Byron

La Byron és una llibreria cafè independent i jove, que aspira a ser un punt cultural de referència per a la capital catalana. Ubicada al carrer Casanova 32, entre la Gran Via i el cor hípster de Sant Antoni, és un espai polivalent on fusionar literatura, gastronomia i activitat cultural.

En una gran sala amb xemeneia i butaques, a la part posterior dels seus gairebé 500 metres de prestatgeries i sales de lectura, podràs endolcir la teva lectura favorita amb una queixalada. La cafeteria es comunica amb la sala d’actes annexa, de manera que serveix també de punt de trobada per a assistents a concerts, xerrades de barri i presentacions literàries. Tal com defensa la mateixa llibreria, la seva vocació és establir una xarxa de veïns i ser un referent cultural variat. 

Temes:

Llibreries