On Catalunya
gastronomia
Arriba a Barcelona el cirqloo: ¡la rosquilla amb guisats a l’interior!
Són dònuts amb plats a dins: des de galtes fins a gambes de Palamós. És un invent català
barcelona/image2.jpeg /
Sembla mentida el que pot donar de si un invent tan simple com el dònut. Ja fa temps que la rosquilla ha sortit de les pastisseries per colar-se en hamburgueseries i fins i tot restaurants d’alta cuina: encara recordo el donette de foie de L’Antiquari o el biquini de dònut de La Bikineria. Doncs quan ja tot semblava dit en aquest format, arriba una floreta que un servidor no s’esperava: el criqloo. I és un invent català.
Al taulell de la botiga Cirqloo de l’Eixample (Aribau, 156) reposen els protagonistes de la pel·li com si fossin joies: a primera vista semblen dònuts, però es diuen cirqloos i són unes rosquilles artesanals amb gir gastronòmic al seu interior. El farcit d’aquestes peces bé podria figurar a la carta de qualsevol restaurant: cua de toro, galta de porc ibèric, gamba de Palamós, cansalada viada de porc Duroc, calamars amb ceba en la seva tinta…
Els cirqloos són dònuts amb plats a dins, rosquilles amb guisats, marisc o porc de qualitat.
Notícies relacionadesTotes les peces s’elaboren diàriament des de zero. La massa de la rosquilla es construeix sobre bons ingredients de proximitat i se sotmet a una doble fermentació.
Els farcits es treballen també a l’obrador de la casa i comprovo que estan ben cuinats. Cada unitat, a més, ve amb una salsa adequada en el seu farcit, un motlle per dipejar o banyar el criqloo, fer-lo més agradable i donar-li un necessari toc d’untuositat.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia