On Catalunya

ANOIA

Als Prats de Rei, el jazz sona des dels balcons

Després del rotund i inesperat èxit de la primera edició, el poble celebra una nova cita musical entre avui i demà

Musica als balcons Prats De Rei Anoia

Musica als balcons Prats De Rei Anoia

1
Es llegeix en minuts
Ton Badia Lloret

El petit poble dels Prats de Rei disfruta aquest cap de setmana d’un peculiar festival musical, únic, Música als Balcons. Avui i demà, aquesta segona edició tornarà a omplir els balcons i petits racons del poble amb músics de diversos països units pels ritmes del jazz.

Després del rotund i inesperat èxit de la primera edició celebrada el juliol de l’any passat, el festival començarà avui a les 20.30 hores amb un passeig musical pel nucli antic dels Prats de Rei. El públic podrà disfrutar de diverses actuacions minimalistes des de diferents balcons i petits racons del poble.

Els músics participants en aquest primer acte provenen de llocs molt diversos: de Portugal arriba Sofia Ribeiro (veu); Juan Andrés Ospina (piano i trompeta) i Nicolás Ospina (piano i guitarra) provenen de Colòmbia; de Catalunya són Guillem Duocastella (guitarra i veu), Isabel Gallego (veu), Rita Payés (veu i trombó), Rai Ferrer (baix) i Michael League (baix); i dels Països Baixos són Friederike Darius (flauta), David van der Grinten (piano), Robert Jan Vermeulen (piano) i Marjan Linnenbank (veu); de Grècia procedeix Magdalini (veu), i Jo Krause (bateria) arriba d’Alemanya mentre que Bartolomeo Barenghi (guitarra) prové d’Itàlia.

Notícies relacionades

La segona jornada començarà amb un taller de circle singing a càrrec de Juan Andrés Ospina i Sofia Ribeiro, que es realitzarà a les 18.00 hores al Consorci de l’Alta Anoia. A continuació, a les 20.30 hores, l’església Mare de Déu del Portal acollirà l’actuació de Cuareim Quartet-Jazz String Quartet, amb Magda Giannikou. Finalment, a les 22.00 hores, el duo colombià Inténtalo Carito posarà el colofó al festival amb una actuació musical humorística protagonitzada per Juan Andrés Ospina i Nicolás Ospina a la plaça Major.

El festival Música als Balcons és possible gràcies a la presència de prestigiosos artistes de jazz que resideixen als Prats de Rei, i converteix el municipi en un focus de creativitat musical. A més de participar com a intèrprets, aquests artistes serveixen com a contacte clau per atraure altres músics rellevants, que sovint passen dies al poble creant nova música. Aquesta combinació de talent local i internacional permet experimentar diversos models de jazz.