On Catalunya

TRADICIÓ

Manresa celebra la festivitat de Sant Ignasi

L’empremta deixada a la ciutat pel fundador de la Companyia de Jesús es festeja amb un complet programa d’actes laics i religiosos

FESTES SANT IGNASI MANRESA

FESTES SANT IGNASI MANRESA

1
Es llegeix en minuts
Francesc Galindo

Va ser a Manresa on Ignasi de Loiola va tenir les experiències místiques i espirituals que el van inspirar en la redacció dels Exercicis espirituals, la pedra angular de la Companyia de Jesús, fundada el 1540 i de la qual va ser el primer superior. La ciutat manté viu el pas del fundador dels jesuïtes amb un complet programa d’actes. Organitzades per l’Associació de Comerciants Sobrerroca, Plaça Major, Sant Miquel i Voltants, el suport de l’ajuntament i la Fundació Turisme i Fires, les festes de Sant Ignasi proposen un programa d’activitats de caràcter cultural i turístic.

Dilluns, 29 de juliol, a les 18.30 hores al santuari de la Cova de Sant Ignasi, es projectarà la pel·lícula Camino ignaciano, de Franz Tolvaly, que narra la peregrinació d’un grup i com es viu una experiència de transformació interior al llarg del camí. Es projectarà a la Sala del Pelegrí i serà presentada pel jesuïta i director de l’Oficina del Pelegrí del Camí Ignasià, José Luis Iriberri.

Després se celebrarà una missa a la capella de Sant Ignasi Malalt, a les 20.15 hores, presidida pel jesuïta Josep Maria Margenat amb acompanyament musical del Cor Lupulus Emsembla. A l’acabar es repartirà coca i mistela.

Dimarts, 30 juliol, a les 09.30 hores començarà des del Museu de Manresa un itinerari pel paisatge ignasià que combinarà història, geologia, botànica i geografia adoptant com a fil conductor l’experiència d’Ignasi de Loiola, fortament influït pel paisatge de Manresa. És necessari reservar prèviament a www.museudelbarroc.cat.

Notícies relacionades

A la tarda, es projectarà una altra pel·lícula al santuari de la Cova, la cinta Camí ignasià, de Jordi Roigé, nominada a una de les 15 millors pel·lícules documentals estrenades a Espanya el 2022. El film mostra el paisatge, la història, la gastronomia i els fets culturals al llarg dels 700 quilòmetres del camí ignasià. A les vuit del vespre, a l’ermita de Sant Pau ce celebrarà una missa presidida per Joan Antoni Castillo.

El dia clau serà dimecres, 31 de juliol, festivitat de Sant Ignasi, i per agafar forces s’oferirà una botifarrada a la plaça Major de Manresa, que donarà pas a l’obertura de la fira i del mercat amb productes de proximitat, artesania, complements i roba.

Temes:

Manresa