On Catalunya

PÚBLIC FAMILIAR

Manresa es diverteix amb el Festivalet de Circ

Fins diumenge, l’antiga fàbrica de l’Anònima acollirà espectacles sorprenents i tallers per a tota la família

La ‘Mostra’ de alumnos de LaCrica, ayer por la tarde en el patio del Teatre Kursaal

La ‘Mostra’ de alumnos de LaCrica, ayer por la tarde en el patio del Teatre Kursaal / Mar Peñarroja Paz

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Manresa es converteix aquest cap de setmana en l’epicentre del circ contemporani amb la celebració, que ahir començava, de la sisena edició del Festivalet de Circ. Fins diumenge, l’antiga fàbrica de l’Anònima acollirà espectacles sorprenents i tallers per a tota la família. L’èxit de les edicions passades ha fet que el certamen s’allargui un dia més i que recuperi la Gala de Circ, organitzada anteriorment al Festivalet per LaCrica, l’associació que promou aquest art a la ciutat i comarca. Va ser, ahir, l’espectacle inaugural.

Després de celebrar la jornada de dijous al pati del Teatre Kursaal, l’activitat es trasllada des d’avui fins diumenge a l’Anònima, que es convertirà en el cor del Festivalet. Ricky El profesor de tenis (l’asturià José Luis Redondo), conegut per la seva energia, humor i carisma, serà l’encarregat de presentar l’esdeveniment, amb una programació carregada d’actuacions de renom com A Rienda Suelta de la Cia. Du’K’tO i Augustode la Cia. Balagans. La nit continuarà amb l’explosiu directe de Sergi Estella i One Man Band de Rubí, i la sessió musical de DJ Maletero (Txema Rico), que transportarà el públic als 70 i 80, amb els seus discos de vinil.

Notícies relacionades

Dissabte el circ continuarà amb espectacles com Kasumay de CircoLos i Nushu de la Cia. Capicua, seguit del divertit i vibrant Save the Temazo del Col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C. i l’espectacle poètic L’Y – Ànsia de Volar d’Yldor Llach. La jornada acabarà amb la sessió musical de DJ Nanjah Sound. Diumenge s’oferirà una programació plena d’activitats familiars, començant amb El Taller de Malabars, un espectacle de Moi Jordana. A continuació, es repetirà la peça intergeneracional Art K’Suma de Javi & Ona, una actuació de 10 minuts de malabars, acrobàcies i tela. Seguidament, Joan Ramon Graell presentarà la conferència Històries Paral·leles, explorant les connexions entre la història del circ i la filosofia. La festa acabarà amb el Vermut Musical de DJ Johnny Fever.

El Festivalet posarà a disposició del públic assistent un servei de barra de bar i diverses food-trucks que oferiran opcions gastronòmiques variades per satisfer tots els paladars. Per motius de seguretat, no s’accepten mascotes dins del recinte de l’Anònima. El Festivalet és una iniciativa dirigida per Arnau Serra i Rat Serra, acròbates de la Catalunya Central, amb la col·laboració de LaCrica, i el suport i finançament de l’Ajuntament de Manresa, l’empresa municipal Manresana d’Equipaments Escènics, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.