On Catalunya

AGENDA

Plans per no trobar a faltar les vacances

Tot i que el mes de setembre marca l’inici d’una nova temporada laboral, i les vacances comencen a ser tan sols un record, els hotels barcelonins plantegen diferents opcions per suavitzar aquesta ‘rentrée’ amb les seves propostes de ‘brunch’, tapes creatives i còctels d’autor. I tot això amb molt bones vistes.

Tapas con vistas a la Sagrada Família desde el hotel Almanac de Barcelona.

Tapas con vistas a la Sagrada Família desde el hotel Almanac de Barcelona. / Almanac

6
Es llegeix en minuts
TEXT Xavi DatziraON CATALUNYA PER A GREMI D’HOTELS DE BARCELONAALMANAC BARCELONAPULITZER BARCELONAMAJESTIC HOTEL & SPA BARCELONAGRAND HYATT HOTEL

HOTELS A BARCELONA

Plans per no trobar a faltar les vacances

El setembre té molt més per oferir que la tornada a la rutina. De fet, és el moment idoni per disfrutar al màxim de la ciutat amb tot tipus de plans a l’aire lliure que permeten reduir la nostàlgia d’un estiu que està a punt d’acomiadar-se. Per això, el Gremi d’Hotels de Barcelona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, han posat en marxa una campanya per donar a conèixer els diferents espais i experiències que ofereixen els hotels de la ciutat durant aquest mes. Destaquen sobretot les seves terrasses, autèntics oasis urbans que permeten desconnectar per un temps del tràfec i de l’estrès. Sigui quin sigui el moment del dia, sempre hi haurà una bona proposta gastronòmica: un brunch per començar amb forces la jornada, un dinar o sopar a base de tapes creatives i originals i un còctel per regalar-se un moment de felicitat. Totes les propostes següents i moltes més es poden trobar a la pàgina web mesqhotels.cat.

EL MILLOR FINAL DE LA JORNADA

La culminació: un bon còctel

Prendre un còctel sempre té un punt de culminació, ja sigui d’un bon dia, d’un sopar saborós, d’una cita agradable, d’una feina ben feta... Sigui com sigui, hi ha dos elements que no poden faltar mai en aquesta situació: una copa de qualitat, amb els ingredients idonis i les quantitats exactes, i un escenari que estigui a la seva altura. Això és el que ofereixen molts hotels de Barcelona, que posen al servei del barceloní les seves terrasses –autèntics oasis urbans—i la tècnica depurada dels seus bartenders.

La Terraza del Claris, al Claris Hotel & Spa GL, va ser pionera en obrir-se al públic general i continua sent un bon punt de trobada. A la seva carta de còctels destaca un nouvingut, el Barcelona Copa Amèrica, fet expressament per a la competició de vela i elaborat amb vodka, blue curaçao, sucs de pinya i llimona i clara d’ou. El Sky Bar de l’Ohla Eixample, per la seva banda, és un jardí urbà envoltat d’oliveres i plantes autòctones, amb hamaques on posar-se còmode i disfrutar dels seus còctels clàssics i d’autor, amb o sense alcohol i granissats.

Un altre oasi és La Terraza del Pulitzer Barcelona, renovada recentment amb més zones d’ombres, abundant vegetació i molta lluminositat. Els seus còctels són preparats amb ingredients i botànics frescos i locals, com el Mescal Mango Sour o el Smash Berry. També ofereixen una bona carta de mescles (amb opcions sense alcohol), i millors vistes, el Rooftop Sky Garden del Sallés Hotel Pere IV o el Simultáneo, del Catalonia Barcelona Plaza. En aquest últim cas de la mà d’Ousmane Faye i el seu equip, que experimenten sense parar per crear combinacions noves com el Sol de la Plaça, el White Catalonia o el Samba.

MIXOLOGIA CREATIVA

De la mateixa manera, al Bar CentOnze de Le Méridien Barcelona, amb vistes directes a la Rambla, són experts a idear noves creacions, com el Storia de Amore (ginebra, licor de passió, fruita de la passió, xarop simple i escuma de prosecco) o el Wonka (vodka, licor de xocolata, Baileys, xocolata negra i escames de sal). Una bona culminació per a qualsevol excusa que mereixi una celebració.

Les millors mescles:

- Claris Hotel & Spa GL

- Ohla Eixample

- Pulitzer Barcelona

- Sallés Hotel Pere IV

- Catalonia Barcelona Plaza

- Le Méridien Barcelona

MIGDIES I NITS PER COMPARTIR

Tapes amb un toc de creativitat

Hi ha poques coses més mediterrànies que menjar tapes. I la raó no només s’explica a nivell culinari, sinó també per tot el que implica a nivell social: compartir, xerrar, disfrutar... I, si a sobre, es fa a l’aire lliure i amb bones visites, ja és el pack complet. Això és el que ofereixen molts hotels barcelonins, cadascun amb una proposta que parteix dels clàssics per endinsar-se després en territoris més creatius.

A la seva acollidora terrassa, el Sofia Bar & Tapes del Grand Hyatt Barcelona ofereix plats tradicionals si bé cuinats amb tècniques contemporànies, com la seva trilogia de patates braves, els musclos al Josper amb fonoll o l’entrepà de xipirons a l’andalusa. I dins de l’hotel Regina, situat en ple centre de Barcelona, es troba el Bar La Esquina. Amb aires de bistró, exploren la cuina barcelonina de tota la vida amb imperdibles com les patates braves, les croquetes de rostit o l’ensaladilla russa.

També al centre, però en aquest cas al Gòtic, el restaurant 4 Capellans de l’hotel Barcelona Catedral proposa unes tapes que combinen tradició i modernitat com les xips d’albergínia amb mel de canya i encenalls de formatge de cabra, les croquetes d’espinacs i formatge de cabra o el wok de verdures amb gingebre, menta, teriyaki i heura.

AMB MAGNIFICÈNCIA

De nou a les altures, destaca la terrassa Azimuth Rooftop Bar de l’hotel Almanac Barcelona, amb la seva cuina street food internacional elaborada amb productes de proximitat. A més compta amb una línia vegetariana, amb opcions veganes, gràcies a la qual els vegetals adquireixen tot el protagonisme. Al seu torn, la Terrassa Bar 8 del Granados 83 compta amb una selecció de còctels i tapes com les croquetes de pernil o les gyozas veganes o de vedella.

Però si realment es vol tocar el cel, el nou Rooftop del Nobu Hotel Barcelona és el terrat més alt de la ciutat. Allà es pot tastar una cuina japonesa amb un toc català, amb platillos com les croquetes de bacallà negre amb salsa de shiso, els calamars a la sal i el pebre o el gaspatxo de cireres amb maho i cecina de Wagyu.

Bon gust per a les tapes:

- Almanac Barcelona

- Grand Hyatt Hotel

- Granados 83

- Nobu Hotel Barcelona

- Barcelona Catedral

- Regina

EXPERIÈNCIA GASTRONÒMICA A MIG MATÍ

‘Brunch’ d’essència mediterrània

El brunch –aquesta barreja entre esmorzar i dinar– va fer la seva entrada a Barcelona de la mà de les sèries de televisió americanes, però poc a poc ha anat adaptant-se als gustos més mediterranis. Una cosa que pot comprovar-se en molts dels hotels barcelonins que ofereixen aquest servei, sempre amb un toc personal i únic, ja sigui per l’espai on es porten a terme com pel xef que hi ha darrere dels fogons.

Per exemple, Nandu Jubany és la ment creativa del brunch dels diumenges que serveix el restaurant Solc del Majestic Hotel & Spa Barcelona. Seguint el concepte de farm to table (de la granja a la taula), la proposta gastronòmica es basa en la dieta mediterrània i els productes de proximitat i temporada, amb clàssics com els ous Benedictine o el caneló del Nandu. Un altre xef de renom, Martin Berasategui, ha ideat els Yummy Sundays del Monument Hotel, que fusionen el concepte de brunch amb l’essència mediterrània i picades d’ullet a la cuina basca. Així, es poden compartir plats com el dau de tonyina amb escuma de marmitako, l’arròs de xipiró amb allioli lleuger o la costella de vaca amb pebrots de Padró.

ASSORTIMENTS VARIATS

Al restaurant Batuar del Cotton House Hotel aposten pels ingredients frescos, amb opcions saludables que van des de plats amb ous de granja, carns curades i peixos frescos, fins a opcions dolces. I tot ambientat amb un DJ en directe. Al Mandarin Oriental, Barcelona, per la seva banda, els matins són una oportunitat per viure tota una experiència gastronòmica amb un ampli assortiment d’entrants, ostres i arrossos, sense oblidar-se de la part dolça.

Al Negresco Princess, el brunch se serveix a la seva terrassa amb vistes panoràmiques de la ciutat i un DJ punxant la banda sonora ideal. En aquest ambient es poden degustar clàssics com els pancakes i els ous escumats, acompanyats de còctels matutins com les mimoses i els bloody mary. I si es busca un toc més exòtic, a la terrassa de The Barcelona EDITION es pot degustar un brunch de sabors asiàtics maridat amb un còctel, cava o una kombucha casolana.

Espais relaxats per al ‘brunch’:

- Cotton House Hotel

- Majestic Hotel & Spa Barcelona

- Mandarin Oriental, Barcelona

- Monument Hotel

Notícies relacionades

- Negresco Princess

- The Barcelona EDITION