On Catalunya

Sortida postoficina

Els millors locals on anar d’‘afterwork’

L’únic bo de la tornada a la feina és que després pots sortir a prendre alguna cosa per criticar el cap. Fuig de les tardes ‘mainstream’ i troba aquí la perfecta transició entre l’oficina i el coixí

El Henry’s llueix estètica una mica dels setanta, actitud positiva, esperit de bar de Brooklyn i sentit de l’humor

interior-nocturno-baliusbar

interior-nocturno-baliusbar

5
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

La tornada a la feina és un fet consumat. La roda de la rutina gira furiosament de nou i tornes a ser un hàmster atrapat en la seva inèrcia. Sortir a prendre alguna cosa quan acaba la jornada laboral és un acte d’intel·ligència emocional, l’única via que et queda per escapar d’aquesta roda i riure una estona amb els teus companys de feina, amics, familiars o mascotes. L’afterwork jugat amb intel·ligència, pot ser guaridor, i en els següents locals podràs practicar-lo sense por de caure en vulgaritats canalles amb dj de house i sushi. Que no es trenqui la tarda, sisplau, que no es trenqui.

TARDEIG JONES

CÒCTELS AMB QUÈTXUP

Un dels millors bars de Barcelona. M’agrada tot del Henry’s: la seva estètica una mica dels setanta, la seva actitud positiva, el seu esperit de bar de Brooklyn i el seu sentit de l’humor, per molt seriosos que siguin els seus còctels. Les creacions líquides de la casa podrien competir amb les barres més senyorials de Barcelona, i contrasten cosa bona amb la carta de menjar ràpid (de qualitat) amb què Henry’s alimenta la parròquia. Smash burgers, hot dogs, buns de pollastre, cogombrets fregits, patates, van a les coses fàcils i treballen bé. Són antulls idonis per acompanyar la ingesta de grans copes. Aquest bar de Poblenou ja s’ha guanyat el respecte dels habitants del barri, té vida i molta ànima, i sedueix els grups d’amics i companys de feina gràcies a una terrassa sembrada de cadires plegables estil jubilat de Florida. Aliè a les obvietats i vulgaritats dels afterworks mainstream, el Henry’s és la perfecta transició indie entre la teva oficina i el teu coixí.

Henry’s Bar.

LLacuna, 92.

100% NATURAL

VINS I PLATETS

Dels creadors de la magnífica hamburgueseria Bembi, arriba Pimpla Vins, un nou espai on celebrar la vida o, si ho prefereixes, el final de la teva jornada laboral. Està a les altures de Gràcia i remou una fórmula tremendament en voga: vins naturals, platets i bon ambient a preu fet. Vet aquí un espai modern i elegant amb unes prestacions que conviden a la distensió: a la segona copa estaràs criticant el teu cap, abraçat als teus companys de feina. Compte, perquè no es menja gens malament en aquest santuari del vi sense sulfits. S’imposen plats per compartir, frescos, juganers i tan desitjables, com un vitello tonnato, unes gildas, uns espàrrecs amb tahini o una taula de formatges. Si no tens ni idea de vi, com el 90% dels mortals tot i que no ho sembli, no hi ha problema. Deixa que la família de Pimpla esculli per tu, avisa a casa que arribaràs tard i llança les claus del cotxe a la claveguera: tornaràs a casa amb taxi sí o sí.

Pimpla Vins.

Encarnació, 21

ESTIL ITALIÀ

COMBINATS I PASTA

Galileu no rima amb beveu per casualitat. Pocs llocs resulten més desitjables per a un afterwork improvisat que aquesta gastrococteleria italiana. He visitat la casa moltes vegades i en totes m’he enamorat dels seus còctels: peces creatives, sorprenents, juganeres, atrevides i d’un nivell tècnic sorprenent. Una de les millors barres de Barcelona. I si la cosa s’anima, també et podràs quedar a sopar un bon plat de pasta o una burrata. Per cert, els dilluns i dimarts, Galileu té una oferta temptadora: per 12 euros, Spritz a escollir, i taula de formatges i embotits italians. Hauran de desenganxar-te de la barra amb una manguera antiavalots.

Galileu.

Aribau, 152.

APASSIONANT

VERMELL COM UN TOMÀQUET

Un bon bloody mary t’ajuda a superar qualsevol vespre, per molt stakhanovista que hagi sigut la teva jornada de treball. Deixa que Alessandro Pasquinucc i el seu equip s’encarreguin de tot, són uns bojos del producte, tenen hort propi i utilitzen tomàquets increïbles, entre moltes altres fruites i verdures fresques, per donar vida als seus còctels. La cocteleria és estel·lar, per descomptat, i destaquen els bloody mary, a la meva manera de veure els millors de tota la ciutat. Dada d’interès: pots combinar la beguda amb un entrepà italià. En tenen alguns a la carta, estan fets amb producte de la seva parcel·la, i juguen amb un pa de focaccia celestial.

Bloody Mary Cocktail Bar.

Ferrer de Blanes, 3.

COPES FELICES

VINS AMB GRÀCIA

Si posessin un reclinatori a l’entrada, no tindria cap problema en clavar els genolls a terra, amb tal que em deixessin entrar. La majoria de sommeliers que conec veneren el Celler Bonavista, un dels veritables santuaris vinícoles que amaga Barcelona. Pocs llocs poden presumir d’una selecció tan exquisida i àmplia d’ampolles. Centren la mirada en els vins catalans i viuen del boca a orella. S’està molt bé en aquest celler que molts utilitzen com a refugi al sortir de la feina. No només de vins i caves viu l’organisme, per això al Bonavista ve de gust anar provant copes, drets, al voltant d’una taula elevada de marbre i envoltat per neveres barrils de fusta. Txin-txin.

Celler Bonavista.

Bonavista, 10.

CÒCTEL DE TARDA

HISTÒRIA DE POBLENOU

Fa temps va ser una drogueria històrica, i ara dispensa una droga legal, l’alcohol, en format còctel d’autor. El Balius té el segell del Grup Confiteria, perquè respecta enormement l’estètica del comerç històric que ocupa i està totalment integrat al Poblenou. L’interior és un trip retro d’allò més interessant. Sobre la barra llisquen còctels de molta entitat que renuncien als tons cridaners i als efectes especials. Les copes aposten per la frescor, les herbes i els efluvis florals en detriment del sucre; es permeten piruetes d’autor, però contingudes, sense ànsies de protagonisme. I també hi ha carta de gintònics. L’espai és un regal caigut del cel per als pencaires de Poblenou més cremats que els pneumàtics del cotxe de Karim Benzema. A Balius hi ha espai per a grups, fins i tot terrassa, i mai et faltarà una cosa per mastegar en cas d’alerta per fam.

Balius.

Pujades, 196.

OFERTES TEMPTADORES

FÒRMULA TARDEIG

La pizzeria Mare Lievito del carrer de Mallorca s’apunta a la tendència dels aperitius italians amb una proposta per a dues persones que està obtenint una gran resposta. Tots els dies, de 17.00 a 20.00 hores, pots prendre un còctel italià i disfrutar d’una taula d’aperitius pecaminosa: hi ha llençols de mortadel·la, parmesà, olives, i, diables, fins i tot trossos de lasanya. Tot per 12 euros. Així es curen la depre postvacacional els italians, i sembla que els funciona. A la zona alta, l’exímia truiteria Croma By Flash vol animar les tardes intersetmanals amb una altra oferta que, com deia el senyor Corleone, no podràs rebutjar. De dilluns a divendres, a partir de les 19.30 hores, el Croma Afterwork t’espera amb dues begudes, una torrada de pa amb tomàquet amb truita i una minihamburguesa per 15 euros.

Mare Lievito.

Mallorca, 270.

Notícies relacionades

Croma By Flash.

Diagonal, 640.