On Catalunya

Escapada de cap de setmana a un poble de pel•lícula en la Costa Brava

Llafranc, situat entre Calella de Palafrugell i Tamariu, és un destí únic per a escapar-se aquesta tardor

Aquest territori disposa de diferents opcions per a gaudir de visites, excursions, esports i la gastronomia

Llafranc vist des del Camí de Ronda

Llafranc vist des del Camí de Ronda / Cedida / PTCBPG

3
Es llegeix en minuts
Pep Canals

La Costa Brava és un destí de pel·lícula. Aquest racó del litoral català té algunes de les platges i cales més boniques del Mediterrani i una infinitat de pobles amb molt d'encant que són memòria viva de les tradicions de Catalunya. Precisament, en el cor d'aquest territori, es troba Llafranc, un petit poble de pescadors amb casetes pintades en tonalitats blanques i blaves que creen una de les postals més clàssiques del litoral de Girona.

Tardor és un moment ideal per a fer una escapada a Llafranc sense la massificació estiuenca. El clima encara permet gaudir de la platja o d'activitats com el caiac, el golf, però també d'agradables rutes amb bicicleta, ja que la província de Girona és un dels temples del ciclisme català amb una infinitat de rutes en qualsevol de les seves modalitats: carretera, muntanya o gravel.

Què fer en Llafranc a la tardor?

Llafranc té atractius com la seva pintoresca platja d'aigües cristal·lines, el famós Camí de Ronda que uneix el municipi a Calella de Palafrugell o algunes de les cales més boniques de la Costa Brava. A això cal sumar el seu port i el Conjunt Monumental de Sant Sebastià de la Guarda i el seu far.

Monells /

Cedida / PTCBPG / Jordi Gallego i Caldas

Una estada en aquest municipi de la Costa Brava també és l'oportunitat per a desplaçar-se pel territori i visitar, per exemple, pobles com Monells o Peratallada amb els seus carrerons medievals; el majestuós monestir de Sant Pere de Rodes, situat en plena muntanya i amb unes precioses vistes a la mar; o el Museu Dalí de Figueres.

On allotjar-se a Llafranc?

Situat enfront de la platja de Llafranc, a escassos metres del seu passeig marítim i també molt pròxim al Camí de Ronda, es troba un hotel amb molt d'encant per a despertar-se amb unes boniques vistes a la mar. L'Isabella’s Llafranc és, sens dubte, una de les millors opcions per a allotjar-se en aquest pintoresc poble de pescadors de la Costa Brava.

Una de les suites de l'Isabella's Llafranc /

Cedida

Un hotel boutique amb 26 habitacions, d'estil elegant i amb tots els serveis per a viure una experiència inoblidable a Llafranc. Els colors que perviuen en elles són el blanc i el blau, mimetitzant-se a la perfecció amb l'essència marinera del poble. Algunes ofereixen unes boniques vistes panoràmiques a la Costa Brava i totes elles tenen les comoditats necessàries per a gaudir d'uns dies de desconnexió i relax. En el cas de les suites, tenen terrassa privada amb piscina. Un luxe per a gaudir abans que arribi el fred.

El restaurant de l'Isabella's Llafranc /

cedida

On menjar en Llafranc?

Allotjar-se en el Isabela’s Llafranc és una oportunitat única per a tastar una proposta que fusiona la cuina italiana amb l'essència de la Costa Brava. Tot això elaborat amb producte fresc i local. A més, el restaurant disposa d’una espectacular terrassa per a asseure's a gaudir de la brisa marina amb una bona copa de vi i alguna de les delicatesen de la seva carta.

La cuina de l'Isabella's Llafranc és una fusió entre la tradició italiana i mediterrània /

cedida
Notícies relacionades

La gastronomia és un dels puntals de la Costa Brava i la província de Girona. En aquest territori tan divers es concentren 17 estrelles Michelin en dotze restaurants. Aquesta genialitat no és casualitat, perquè la Costa Brava és el bressol de productes deliciosos i de moltíssima qualitat.

Val la pena fer turisme gastronòmic i pujar fins a L'Escala, caminar pel seu frontal marítim i degustar les seves mítiques anxoves. A Palamós es pot passejar per les pintoresques cases de la cala S’Alguer, visitar la famosa Barraca d’en Dalí i assaborir l'arxiconeguda gamba vermella. En la zona del Empordà també es pot provar l'arròs de Pals, després de passejar pels seus carrers que encara conserven l'essència medieval; la ceba de Figueres o els magnífics vins de la DO Empordà, que tenen una personalitat que els atorga la Tramuntana.