On Catalunya

RUTA

La comarca del Gironès, terra de passeig

El territori que envolta Girona es pot recórrer a peu o amb bicicleta mentre es descobreix un frondós paisatge i un ric patrimoni cultural

La comarca del Gironès, terra de passeig
1
Es llegeix en minuts
David Céspedes

Amb Girona ciutat com a capital, la comarca del Gironès està considerada com una terra de passeig que ofereix múltiples possibilitats per recórrer-la, sigui a peu o amb bicicleta. Es tracta d’un territori amb un gran valor patrimonial per on s’estenen petites ermites i esglésies, rutes, jaciments arqueològics i espais culturals de gran interès. Al llarg dels 27 municipis que formen part d’aquesta comarca es pot disfrutar de nombroses activitats esportives, culturals i d’oci. Com que es tracta d’una terra de passeig, res millor que fer alguna ruta o itinerari.

Els promotors turístics de la comarca la defineixen com "un lloc on la natura t’abraça entre valls frondoses, miradors infinits i volcans sorprenents; en què la cultura et sedueix amb personatges il·lustres, llegendes fantàstiques i escenaris de pel·lícula; en el qual les pedres et parlen entre pobles medievals, conjunts emmurallats i jaciments arqueològics". I entre aquests pobles, es pot escollir entre diferents destinacions turístiques.

Notícies relacionades

Algunes propostes són les restes arqueològiques que es troben a Sant Julià de Ramis, Sarrià de Ter i Vilablareix; els conjunts medievals que es poden contemplar a Llagostera, Madremanya, Cervià de Ter, Flaçà i Sant Jordi Desvalls; les esglésies i castells que hi ha al llarg de municipis com Sant Gregori, Canet d’Adri, Fornells de la Selva, Bordils, Celrà, Sant Martí de Llémena i Sant Martí Vell, aquest últim a peus del gran massís de les Gavarres. El visitant també pot admirar el passat industrial que encara és perfectament visible a poblacions com Bescanó, Salt, Quart i Cassà de la Selva, que es considera la capital industrial del suro.

Els promotors turístics de la comarca gironina destaquen també que tots aquests municipis que conformen el Gironès han "sabut mantenir la seva pròpia essència i personalitat, convertint-se en destinacions interessants per a tota mena de visitants curiosos". La seva oferta està pensada tant per al visitant interessat en el patrimoni i la cultura com el que vol realitzar rutes per la natura, sigui caminant o amb bicicleta, tant de carretera com de BTT. Es tracta d’una bona opció per al que queda d’estiu i fins i tot per tenir en compte per a altres estacions de l’any. Les possibilitats de la comarca del Gironès són moltes i variades.

Temes:

Girona