On Catalunya

Agenda cultural

L’últim en arts escèniques

DE L’ÍNTIM AL COL·LECTIU: MÉS DE 20 ESPECTACLES PER DONAR RESPOSTA AL PRESENT

terrassa

terrassa

2
Es llegeix en minuts
TEXT Víctor Fúser ON CATALUNYA PER A FESTIVAL TNT

Els llenguatges artístics evolucionen, però només poden fer-ho sobre un escenari. Aquest és el paper que representa el TNT, el Festival d’Arts Vives i Nous Formats de Terrassa, que del 26 al 29 de setembre celebra la 17a edició amb l’objectiu d’acollir les arts escèniques més innovadores, nous formats i pràctiques artístiques contemporànies, crítiques, compromeses i transdisciplinàries. Les entrades, amb preus que oscil·len entre 4 euros i 15 euros, es poden adquirir a través de la seva pàgina web (www.tnt.cat).

El públic podrà veure 21 creacions tant d’artistes emergents com de noms més consagrats. Propostes que destaquen pel fet de ser especialment íntimes i profundes, però que aspiren a parlar al col·lectiu per donar resposta a un present convuls. En aquesta línia, gran part de la programació està travessada per la idea del dol i algunes propostes plantegen com es pot afrontar una absència, una ruptura o una crisi. Un exemple d’això són les peces que estrenaran els artistes residents del festival, com Núria Corominas (Un xai ha creuat el desert), Alberto Cortés (Analphabet) i Inés Sybille Vooduness (Simbi en aguas astronómicas).

En paral·lel també es presentaran propostes que pretenen obrir nous horitzons, com la conferència performativa que estrenarà Norberto Llopis (La operación) i la nova peça confessional del músic Nil Gallego (Orejas voladoras). D’altra banda, el festival presentarà propostes plàstiques i poètiques que reflexionen sobre qüestions existencials de la condició humana; és el cas dels també artistes residents Park Keito, que estrenaran Rokatei.

Notícies relacionades

Més enllà d’aquestes sis estrenes, la resta d’artistes del festival –nacionals i internacionals– també transiten entorn d’aquestes idees: dol, representació, plasticitat... Destaquen obres com Soy un baile, de Rosa Romero; la conferència performativa de Brigitte Vassallo, i l’última proposta de Conde de Torrefiel (La luz de un lago), entre d’altres. Per la seva banda, Marta Izquierdo (Flip) presentarà en dues places diferents un solo sobre patins per parlar de la por. I l’artista palestí establert a la Gran Bretanya Basel Zaraa (Dear Laila) reconstruirà la seva llar de la infància en un camp de refugiats.

Un any més, el festival TNT porta a terme la col·laboració amb l’espai de creadors joves de Terrassa El Corralito CAA, que sorprèn com a planter de nou talent. I a l’espai especialment dissenyat per a les famílies, TNT KIDS, s’hi podran veure les propostes de Laia Estruch (MOAT III) i Le Parody (Remedios), que oferirà un concert intergeneracional com a peça de clausura del festival diumenge al matí. n

Temes:

Festival